MEKTIĆ TRAŽI HITNU REAKCIJU PREMA HRVATSKOJ: Bit ćemo prinuđeni da reagujemo po cijenu konflikta

Hrvatska je odustala potpuno od Sporazuma o readmisiji i prešla na ilegalne radnje. Za to postoje dokazi. Nećemo dozvoliti više povređivanje teritorijalnog integriteta BiH. Bit ćemo prinuđeni da reagujemo po cijenu konflikta.

Izjavio je to državni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, objašnjavajući da hrvatska policija ulazi na teritoriju BiH kako bi vratili migrante te da prilikom ulaska čak koriste oružje.

“To znači da ćemo stati na našu granicu, ne damo nijednoj stranoj vojnoj ili policijskoj sili da ulazi unutar BiH. Koristeći Ustav i zakone BiH mi smo dužni da zaštitimo teritorijalni integritet. Mi smo na granici, ne možemo samo stajati i mirno gledati da neko prolazi“, kazao je Mektić.

Slični članci

U Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Novinskoj agenciji Patria potvrđeno je, nezvanično, da je ministar Mektić još prošli mjesec zatražio od tog ministarstva da Hrvatskoj uputi diplomatsku notu zbog ugrožavanja teritorijalnog integriteta BiH od strane hrvatskih policajaca, ali ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak još uvijek nije dao saglasnost da nota ode prema hrvatskim vlastima.

Na upit Novinske agencije Patria ministar Crnadak ovu vijest nije želio ni potvrditi ni demantirati.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.