MEHMEDOVIĆ O IZDAJNIČKOM PONAŠANJU UREDNIKA BHRT: Izvršen medijski državni udar, tražit ću smjenu menadžmenta

Pozvat ću sve relevantne faktore da preispitaju dalje funkcioniranje menadžementa i njihov ostanak na postojećim pozicijama, poručio Mehmedović

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i hercegovine, oglasio se saopćenjem za javnost povodom posljednjih dešavanja na BHRT-u.
Slični članci

– Provokacijom koju je Uređivački kolegij BHRT-a učinio prema gledaocima kada su Svjetlana Topalić stavili za urednika Dnevnika 2 na BHT-u samo dan poslije proslave neustavnog tzv.
dana Republike Srpske koji je ona čestitala na svom privatnom Twitteru prelila se čaša koju je ovaj javni medijski servis počeo puniti kada je prošle godine donesena odluka da 11. jula voditelji ove medijske kuće na reveru ne nose Cvijet Srebrenice – navodi Mehmedović.

On konstatuje da je to “neprimjereno i u najmanju ruku bezobrazno od strane menadžmenta na čijem se čelu nalazi Belmin Karamehmedović, skupa sa Markom Radojom, urednikom Informativnog programa BHT1”.

– Cinizam javnog medijskog servisa je tim veći s obzirom da je Svjetlana Topalić zbog čije se objave užarila javnost u FBiH, u sinoćnjem Dnevniku pročitala i saopćenje menadžmenta u
kojem se, između ostalog, kaže da poslovodstvo nije zabranilo korištenje termina neustavan u izvještavanju o događajima u Banjoj Luci. U saopćenju stoji i to da će se ispitati sve činjenice vezane za objave uposlenika koji su se oglašavali na društevnim mrežama.

Licemjerno je ponašanje odgovornih u Javnom servisu i zbog toga što su izazvali bijes građana, jer se riječ neustvan nije niti pomenula uz izvještavanje o proslavi tzv. dana RS, ali i zbog toga
što je osnivač javnih servisa Parlament BiH. Na očigled javnosti u protekla dva dana izvršen je medijski državni udar. Pozvat ću sve relevantne faktore da preispitaju dalje funkcioniranje menadžementa i njihov ostanak na postojećim pozicijama.

I što je najgore od svega je to što je informisanje o događajima u Banjoj Luci omogućeno novcem građana koji plaćaju TV pretplatu. Znamo da i država još uvijek traga za što sigurnijim načinom prikupljanja TV takse. Ovako više neće moći, budite uvjereni u to – poručio je u svom reagovanju Šemsudin Mehmedović, zastupnik u PS BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.