MANJI, ALI JAČI: Škoda Karoq RS imat će više snage od Kodiaq RS-a?

Sportski kompaktni crossover trebao bi biti predstavljen 2019. godine.

Godina 2019. trebala bi biti izuzetno radna za kompaniju Škoda jer će češka kompanija uvesti značajne novine u svojoj proizvodnji. Priprema se prvi hibridni pogonski sklop Škodine modele i u proizvodnju kreće kompaktni model Scala. Naredne godine dolazi model koji će biti zasnovan na predstavljenom Vision X konceptu kao i potpuno električni Citigo.

Pored svega navedenog u Škodi rade i na sportskim modelima. Nakon što je predstavljen veliki SUV Kodiaq u RS modelu, Škoda priprema i RS izvedbu manjeg Karoq. Tako će Škoda u ponudi imati tri RS modela. Prema nekim najavama novi Karoq RS imat će više snage od Kodiaq RS modela.

Slični članci

Za pokretanje ovih modela koristi se poznati 2.0 litreni TSI motor preuzet od Volkswagena. On bi Karoq RS modelu trebao osigurati oko 300 KS. Podsjećanja radi, Kodiaq RS model pokreće 2.0 litreni BiTDI motor sa 236 KS. Karoq RS trebao bi se pojaviti u tokom 2019. godine, a vrlo moguće da će biti predstavljen na jesenjem sajmu automobila u Frankfurtu.

Osim sportskog crossover-a Škoda u skorijoj budućnosti ne isključuje ni povratak Fabia RS modela. Električni RS model već je potvrđen, a možda će jednog dana biti predstavljena i Scala RS. Izvor: Carlander

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.