LOGIČNO: SBB insistira na smjeni direktora javnih preduzeća koja posluju negativno

Nakon sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Federacije BiH javnosti se obratio Mirsad Zaimović, predsjedavajući PD PS FBiH i Azra Hadžić-Bećirspahić, šef kluba poslanika SBB-a

Nakon sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Federacije BiH javnosti se obratio Mirsad Zaimović, predsjedavajući PD PS FBiH i Azra Hadžić-Bećirspahić, šef kluba poslanika SBB-a.

Na pitanje da li postoje još neke kočnice za formiranje vlasti na entitetskom nivou, Zaimović je istakao da je to pitanje za rukovodstvo stranaka.

“Što se tiče kompletiranja rukovodstva Zastupničkog doma – mi smo tek formalno dobili prijedlog za kolegu Atlagića, ne znam hoćemo li sve poslove formalno završiti kako bi ga imenovali sutra ili će to biti za 15 dana, na petoj redovnoj sjednici”, kazao je.

Kazao je kako Vlada Federacije BiH, Elektroprivreda i rukovostvo rudnika moraju naći način da rudarima isplate ono što su zaradili te da u parlamentarnoj proceduri nije nijedan zakon koji se tiče njih:

“Meni nije poznato da postoji zakon koji se tiče tog problema da je u proceduri. Ja sam zakazao sjednice prije okončanja godišnjih odmora i tražio da mi se pošalju po prioritetu oni zakoni koje je neophodno da Parlament usvoji da bi država funkcionisala.”

Slični članci

Prema njegovom mišljenju problem je i što neki rudnici konstantno posluju sa gubicima.

Azra Hadžić Bećirspahić iz šefa kluba poslanika SBB-a govorila je o inicijativi poslanika iz ove stranke da se smjene direktori svih javnih preduzeća koja posluju negativno.

“Inicijativa se odnosila općenito na preduzeća koja su u nadležnosti Vlade Federacije. Ova inicijativa se jeste odnosila i na rudnike ali postoji i niz drugih preduzeća. Zahtjevali smo od Vlade da svim poslanicima dostave izvještaj da bi se znalo koje menadžmente preduzeća treba da budu smjenjeni”, kazala je.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.