LEGALNO NAORUŽAVANJE SRBA: Lovački savez RS ima skoro 25.000 članova, svake godine brojka sve veća

Lovački savez Republike Srpske ima skoro 25.000 članova i jedna je od najmasovnijih organizacija u ovom entitetu, a svake godine dobije između 900 i 1.000 novih članova, kaže sekretar ovog saveza Živojin Lazić. Da li se na ovaj način Srbi legalno naoružavaju?

Lovački savez Republike Srpske ima skoro 25.000 članova i jedna je od najmasovnijih organizacija u ovom entitetu, a svake godine dobije između 900 i 1.000 novih članova, kaže sekretar ovog saveza Živojin Lazić.

On kaže da se Lovački savez samofinansira od članarine i ne traži pomoć, ali da je Vlada RS prepoznala njegov rad, kao jedne od najmasovnijih organizacija, i uvrstila ga u budžet.

“Na osnovu povrata sredstava koji ovaj savez daje za odstrel divljači svake godine Lovački savez dobije od pola do milion KM, koje ulaže u objekte u lovačkim udruženjima”, rekao je Lazić u Sopotniku kod Zvornika, gdje je održano druženje radnika kompanije “Alumina” koji su članovi lovačkih udruženja.

Slični članci

Član menadžmenta “Alumine” Stevo Savić rekao je da je kompanija po prvi put organizovala druženje svojih radnika koji su lovci.

On je naglasio da Lovački savez Republike Srpske daje punu podršku projektu uključivanja mladih ljudi u ovaj savez, jer time odvlači mlade iz kafića, a istovremeno ih aktivno uključuje u očuvanje prirode i divljači. NN

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.