KONAKOVIĆ SE SVETI SDA KADROVIMA: Vodovod isključio vodu hotelu “Terme” usred sezone, vlasnik tvrdi da će platiti milion ako je ukrao i litar vode

Neka dokažu da su hoteli Ilidža potrošili jedan litar, a da nismo platili, ja plaćam milione kubika. Konaković je Terme hotelima ostao dužan 200.000 maraka, tvrdi vlasnik Budnjo.

Jutros su radnici sarajevskog preduzeća Vodovod i kanalizacija sa vodovodne mreže isključili hotel Terme na Ilidži, čiji je vlasnik Alija Budnjo.

– Razlog isključenja jeste taj što su nadležne službe našeg preduzeća ustanovile da u hotelu Terme, pored snabdijevanja vodom iz centralnog vodovodnog sistema, postoji i snabdijevanje vodom iz posebnog vodovoda, a što je u suprotnosti sa Zakonskom regulativom. Po članu 14. i 15. Uredbe o općim uvjetima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih i atmosferskih voda (Sl. Novine Kantona Sarajevo, broj 22/16) obavezno je, da se objekti, za koje postoji mogućnost priključenja na javni vodovodni sistem, snabdijevaju vodom putem centralnog vodovodnog sistema, koji je u nadležnosti našeg preduzeća – pojasnili su iz Vodovoda i kanalizacije.

Iz Vodovoda naglašavaju da je navedeni potrošač blagovremeno obaviješten da stavi van funkcije sve postojeće objekte, postrojenja, opremu i mrežu posebnog vodovoda i uradi potpuno priključenje svih unutrašnjih vodovodnih instalacija na javni vodovodni sistem.

– S obzirom na to da to nije urađeno, izvršeno je isključenje iz javnog vodovodnog sistema – zaključuju iz ViK-a.

Na pitanje koje su još firme obuhvaćene ovom akcijom ViK-a nismo dobili odgovor.

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je na svom Facebook profilu objavio kako je Uprava ViK-a počela sa akcijom isključenja dužnika.

– Startali su danas i u VIK-u. Hoteli Ilidža (famozni), plaćaju 120 m3 mjesečno, troše 100 m3 dnevno. Skoro 30 puta manje plaćaju. Isključeni su danas sa mreže – napisao je Konaković.

BUDNJO: Nek dokažu da smo litar vode ukrali

Slični članci

Kontaktirali smo i vlasnika hotela, Alija Budnjo je bio iznenađen.

Mi imamo redovno snabdijevanje vodom. Ja neću da komentarišem komentare zlobnih ljudi, ja se samo Boga bojim i Bogu sam ponizan, a takvi kao Elmedin Konaković meni ne mogu ništa – istakao je Budnjo.

Kazao je da će, “ukoliko to bude potrebno, u svoje hotele dovesti vodu iz druge države”.

-Nisam ovisan i neću dozvoliti da ikada budem ovisan o bilo kome, već samo o dragom Bogu. A Elmedin Konaković neka priča šta god hoće, ničija nije krčevina Vodovod i kanalizacija, Elektrodistribucija, Rad, Park. Hvala Bogu, ja sam odavno u biznisu i znam kako se postavljati, ja ne ovisim ni o kome, niti od jednog pojedinca, već samo od dragog Boga – kaže Budnjo.

Vlasnik hotela pozvao je upravu ViK-a da im donesu na uvid dokaze da su oni potrošili jedan kubik vode a da nisu platili.

– Mi smo tužili Vodovod i kanalizaciju za nastalu štetu u 2017. godini, za oko dva miliona, zbog nedostatka vode u hotelima Ilidža i to ćemo na sudu dokazati, koliki smo prihod imali u 2016. koliki u 2017, a koliki u 2018. godini. I od tada smo mi krenuli i stabilizovali se sa strujom i vodom i sa odvozom smeća. Ovaj kompleks ne može zavisiti ni od koga, pa ni od Elmedina Konakovića, on ne zna da hoda a kamoli da pravi biznis. On je jedan veliki manipulator. Neka on priča, ja znam da on ne voli sposobne i bogate ljude, on voli one koji mu se ulizuju, ja mu se ne ulizujem i mene ne može reketirati. Ostale hotele vi procijenite da li ih reketira, mene ne može. Ja samo Allaha uvažavam – kaže Budnjo.

On tvrdi kako je Konaković njegovim hotelima dužan 200.000 maraka.

– Dok je bio direktor Košarkaškog saveza BiH ostao je dužan 180 hiljada maraka, a dok je bio direktor Košarkaškog kluba Bosna 20 hiljada, dovodio je svoje igrače i klubove. Dobili smo ga na prvostepenoj presudi, a čekamo sad drugostepenu. On je pozivan na sud i on je priznao da nije platio. I zbog toga on sve ovo radi hotelima. A što se tiče vode, neka dokažu da su hoteli Ilidža potrošili jedan litar a da nismo platili ja plaćam milione kubika – zaključuje Budnjo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.