TUŽILAŠTVO BiH SE KONAČNO PROBUDILO: U Gacku uhapšen Danel Rajković zbog izazivanja vjeske i nacionalne mržnje

Navedeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i neptrpeljivosti iz članka 145a. KZ BiH

Postupajući po naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, na području Gacka, locirali su, identificirali i lišili slobode osumnjičenog Rajković Danela, rođenog 1981. godine u Mostaru, nastanjenog u Gacku.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je tijekom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH, te upućivao ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanki Novi / Novi Grad, prema kojem je upućivao prijetnje za život i sigurnost vjerskog službenika i članova njegove obitelji.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje I netrpeljivosti iz članka 145a. KZ BiH.

Osumnjičeni će tijekom dana biti doveden i predate postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.