KONAČNO ODLAZI ČOVJEK KOJI SE IŽIVLJAVAO NA BOŠNJACIMA 20 GODINA: Zufer Dervišević, kojeg su SDP i stranci koristili za prljave optužbe koje maltene nikad nisu prošle na sudu, neće više rukovoditi Finansijskom policijom

Da je pravde, smatraju mnogi, on bi davno završio na sudu za uništavanje života nedužno optuženih i njihovih porodica

Zufer Dervišević, direktor Finansijske policije FBiH, koji je svoju fotelju čuvao više od 20 godina, 5. avgusta ide u penziju, nezvanično saznaje „Dnevni avaz“.

Dervišević je najdugovječniji direktor u državi. Na ovu poziciju imenovan je davne 1996. godine. On je do sada u svom mandatu „sarađivao“ s ukupno sedam premijera, odnosno čak sedam sastava Vlade Federacije.

Za vrijeme njegovog mandata u Finansijskoj policiji na mjestu federalnog premijera izmijenili su se Edhem Bičakčić, Alija Behmen, Ahmet Hadžipašić, Nedžad Branković, Mustafa Mujezinović, Nermin Nikšić, a u penziju će ipak u mandatu Fadila Novalića.

Slični članci

Mnogi su ga pokušali smijeniti, ali nikome to nije uspjelo. Čak je Vlada pod predsjedavanjem Bičakčića bila donijela odluku o njegovoj smjeni, ali je  Dervišević odlukom tadašnjeg visokog predstavnika Volfganga Petriča vraćen na funkciju.

Na sudu su tužbe Finansijske policije padale, ali oni su medijski uništavali ljude

Ogroman broj prijava podnijela je Tužilaštvu BiH Finansijska policija, koja je uglavnom radila, kako se iz slučajeva moglo zaključiti, protiv bošnjačkih političara i to iz SDA. Naloge su mu, javna je tajna, davali Lagumdžija i SDP, ali i stranci, koji su ga u čuvali sve ove godine da za njih obavlja prljave poslove. A na sudu su maltene svi slučajevi Finansijske policije odbačeni jer se pokazalo da nemaju osnova za tužbu.

Međutim, oni su svoj posao medijski pogano odrađivali. Dignu tužbu protiv ljudi, popljuju ih u novinama i na TV i to traje mjesecima. Ljudi nenavikli na nepravdu daju ostavke ili nakon medijske hajke budu smijenjeni, a onda kada tužba padne na sudu, nakon par godina, to niko i ne spomene.

I niko iz Finansijske policje, prije svega ovaj rukovodilac Zufer Dervišević, nikad nije odgovarao za svoja nedjela. Da je pravde, smatraju mnogi, on bi davno završio na sudu za uništavanje života nedužno optuženih i njihovih porodica.

Danas niko više ne uzima zaozbiljno ovu ustanovu i nejasno je šta će nam. Samo troši novce iz budžeta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.