KOME SMETA FLY BOSNIA: Rukovodstvo sarajevskog aerodroma kao da želi da uništi jedinu bh. avio kompaniju

Zbog visokih troškova poslovanja, nametnutih zato što rukovodstvo sarajevskog aerodroma nema sluha ni znanja da dokući koliko je ova nova avio kompanija značajna za Sarajevo i BiH, lahko je moguće da oni svoje letove preusmjere iz Mostara i Tuzle koji ih objeručke dočekuju i zovu

Aviokompanija Fly Bosnia od svog osnivanja počela je širiti flotu i povezivati glavni grad naše zemlje s evropskim i svjetskim metropolama, ali saznajemo da se razmatra izmještanje operacija na aerodrome u Tuzli i Mostaru zbog visokih troškova koje imaju prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Nakon što je FlyBosnia nedavno uvela direktne letove iz Sarajeva za London, saznajemo da postoji interes putnika za ovom linijom, ali državni marketing smatraju lošim.

“Prodaja karata počinje dolaziti na stabilan nivo iako, nažalost, nemamo Tourism Board kao druge države, a kako bismo reklamirali BiH u Velikoj Britaniji. Sve reklame radimo i plaćamo sami kako bismo povećali doliv turista u BiH”, kaže Cvijetić.

FlyBosnia ima direktne letove iz Sarajeva za London svakog utorka i subote. Od novembra se očekuje i direktna linija prema Rimu, ali sudeći prema trenutnoj situaciji, nije jasno da li će biti iz Sarajeva ili Mostara.

Podsjećamo, FlyBosniju osnovali su predstavnici i direktor Al Shiddi grupacije, Nudžejma Skenderović i Sulejman Al Shiddi koji je ujedno jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. Prvobitno je na čelu aviokompanije bio ugledni australski biznismen Chris Gabriel, a potom je za novog direktora imenovan Tarik Bilalbegović koji ima višegodišnje radno iskustvo u oblasti investicionog bankarstva.

Kako će i da li će FlyBosnia i Međunarodni aerodrom Sarajevo nastaviti poslovanje, ostaje da vidimo. U svakom slučaju, jasno je da aviokompanije koja provodi letove tek nekoliko mjeseci, nema problem s premještanjem operacija na tuzlanski i mostarski aerodrom. Klix

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.