KOJI JE BOLJI: L'artgus presudio između Renaulta Clija i Peugeota 208

Na salonu u Ženevi imali smo prilike vidjeti premijere dva vrlo značajna noviteta u gradskoj klasi: novu generaciju Renaulta Clija te novu generaciju Peugeota 208. Oba automobila oduševila su okupljene novinare i javnost svojim inovativnim dizajnom i značajnim napretkom po pitanju dostupne tehnologije. Kupci će tako u ovoj klasi imati težak zadatak prilikom odluke o kupnji. Novinari francuskog magazina L'artgus već su usporedili ova dva konkurenta. Koji su njihovi zaključci? Što se tiče vanjskog dizajna, prema njima pobjedu odnosi Peugeot 208 budući da je dizajn revolucionaran u odnosu na prethodnika, dok je Clio također atraktivan, ali više predstavlja evoluciju u odnosu na prethodnika.

U unutrašnjosti Clio nudi odličan položaj za upravljačem i više opcija personalizacije. Iako je Peugeot 208 možda više futurističan, oni smatraju kako će prosječnom kupcu bolje „sjesti” unutrašnjost Clija.

Unutrašnjost Renaulta Clija
Renault
Unutrašnjost Peugeota 208
Peugeot
Slični članci

Što se tiče ponude motora, razlike su minimalne. Oba modela nude se s malim turbo motorima, a jedina veća razlika je da će se Peugeot nuditi i u potpuno električnoj formi, dok će se Clio nuditi kao hibrid.

Youtube screenshot L'argus

Praktičnost je na strani Clija, budući da, prema ekipi iz L'artgusa, nudi više mjesta straga, a prtljažnik je za 30 litara veći. Dakle, jasno je kako svaki model ima svoje prednosti, a vi nam u komentarima napišite koji od ova dva modela biste vi odabrali i zašto? Izvor: Auto Klub

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.