KOJE SU NAM NAJDRAŽE IGRICE NA MOBILNOM: Ova videoigra, iako je izašla prije tri godine, i dalje najviše zarađuje

Tržište videoigara raste iz mjeseca u mjesec. Samo su u avgustu 2019. gameri širom svijeta potrošili 8,9 milijardi dolara na različite videoigre. Iako je sama igra besplatna za igranje, tokom godina autori su uveli cijeli niz naplatnih dodataka koji igračima bili veoma zanimljivi i za koje su bili spremni izdvojiti koji dolar

Kad god se izrađuju različite ljestvice najboljih, najvećih, najprodavanijih videoigara, uvijek se pojavljuju ista imena. No u SuperDati su napravili listu mobilnih videoigara s najvećom zaradom.

I videoigra koja se našla na vrhu iznenadila je mnoge.

Naime, Pokemon Go popeo se na prvo mjesto među mobilnim igrama s navećom zaradom. Iako se radi o tri godine staroj videoigri, očito je još uvijek dovoljno popularna širom svijeta da njezini tvorci mogu biti zadovoljni.

Slični članci

Iako je sama igra besplatna za igranje, tokom godina autori su uveli cijeli niz naplatnih dodataka koji igračima bili veoma zanimljivi i za koje su bili spremni izdvojiti koji dolar.

Osim Pokemon GO, na listi mobilnih videoigara koje najviše zarađuju su i Honour of Kings, Fate, Last Shelter: Survival i, iznenađujuće, Candy Crush Saga.

Treba spomenuti da se na ljestvici igara za konzole na vrh probio Fortnite, dok je u PC kategoriji vrh osvojio Dungeon Fighter Online.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.