KO JE DANAS NAJPAMETNIJA OSOBA NA SVIJETU: Iranka Tara koja ima 11 godina daleko ispred svih

Tara Sharifi, 11 godišnja Iranka koja s obitelji živi u Velikoj Britaniji službeno je postala najpametnija djevojčica na svijetu. Naime, Tara je kao učenica u britanskoj Aylesbury školi polagala slavni Mensa IQ test na kojem je ostvarila impresivnih 162 boda.

Taj rezultat je postavlja visoko iznad granice genijalnosti – koja se nalazi na 140 bodova.  Osim toga, taj ju rezultat čini pametnijom i od Alberta Einsteina, koji iako nikad nije polagao test, prema procjenama je imao kvocijent inteligencije 160. Stephen Hawking također ima kvocijent inteligencije 160. Rezultat je bio veliko iznenađenje za sve, a osobito za Taru koja je izjavila “Bila sam šokirana kad su mi rekli”.

Njeni su roditelji zajedno odlučili da Tara ode polagati test u Oxfordu jer su imali naznake visoke inteligencije kod svoje kćeri. Rezultat njenog testa zavisio je o njenoj sposobnosti da razumije određene riječi i odgovori na njih unutar zadanog vremena.

Slični članci

– Znao sam da je pametna jer bi kod raznih kvizova odgovarala na pitanja, osobito ona matematička, prije od samih natjecatelja. Ipak, nisam se nadao da ima tako visok kvocijent inteligencije – rekao je ponosni otac Hossein Sharifi.

– Kad budem starija, voljela bih se baviti nečim što je vezano uz matematiku i znanost – izjavila je Tara za Bucks Herald.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.