KLUB ZASTUPNIKA SDA PROZIVA: Fortina vlada krije podatke o zapošljavanju kadrova Naše stranke

Pozivamo premijera Fortu da odmah objasni javnosti zašto ne dostavlja izvještaje o zapošljavanju, zašto krši zaključak i autoritet Skupštine KS i po kojem osnovu zapošljava nekompetentne kadrove Naše stranke u institucije KS, saopšteno je iz KO SDA Sarajevo

Press služba Kantonalnog odbora SDA Sarajevo uputila je medijima saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

Vlada Kantona Sarajevo odbija dostaviti mjesečne izvještaje o saglasnostima na zapošljavanje u institucijama KS, na određeno i neodređeno vrijeme, iako je obavezana da dostavlja te informacije zaključkom Skupštine KS iz februara.

Na sjednici u junu, zastupnica SDA Jasmina Biščević Tokić postavila je pitanje – zašto Vlada KS ne dostavlja informacije o tome koja i čija zapošljavanja odobrava.

Nikakav odgovor još nije stigao, iako je obaveza Vlade da u roku od mjesec dana dostavi odgovor. Istovremeno, i dalje nema nikakvih izvještaja, za što punu odgovornost kao prvi čovjek Vlade KS nosi premijer Edin Forto.

Istovremeno, mediji skoro svaki dan otkriju informacije o zapošljavanju nesposobnih kadrova, uglavnom Naše stranke.

Posljednji slučaj je odluka ministra komunalne privrede i infrastrukture Srđana Mandića da u Ministarstvu zaposli svoju stranačku kolegicu i vijećnicu Naše stranke u OV Novi Grad Amelu Topuz.

Pozivamo premijera Fortu da odmah objasni javnosti zašto ne dostavlja izvještaje o zapošljavanju, zašto krši zaključak i autoritet Skupštine KS i po kojem osnovu zapošljava nekompetentne kadrove Naše stranke u institucije KS – saopšteno je iz KO SDA Sarajevo.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.