KITAROVIĆ: U Zagrebu nema beskućnika; NVO: Neka prošeta

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da na ulicama Zagreba nema beskućnika, što je izazvalo burnu reakciju nevladine organizacije Hrvatska mreža za beskućnike, koja ju je pozvala da se prošeta ulicama hrvatske preijstonice.

Grabar Kitarovićeva je to izjavila nakon sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, prenosi zagrebački Index.

“Vidite da na ulicama grada, za razliku od mnogih gradova, nema beskućnika. Zagreb je beskućnicima omogućio krov nad glavom”, rekla je predsjednica.

Slični članci

Iz Hrvatske mreže za beskućnike poručili su da “svako ko pješači Zagrebom, umjesto da se vozi u koloni blindiranih automobila”, vidi da to nije istina, kao i da u Zagrebu ima najmanje 500 beskućnika.

“Dugo me nešto ovako nije šokiralo, pozivam predsjednicu da jedno veče prošeta s nama, npr. samo po glavnom kolodvoru i vagonima, možda progleda. Najveći broj beskućnika na zagrebačkim ulicama je iz drugih područja Hrvatske u kojima gotovo da nema nikakvih usluga za njih, pa su prisiljeni da dođu u Zagreb i ako ništa drugo, prehraniti se u mnogim narodnim kuhinjama”, objavilo je Udruženje na Facebooku.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.