KISELJAK: Bivši komesar MUP-a napao ministra policije, ganjao ga sa sjekirom, pa zapucao

Navodno je bivši komesar prethodno ganjao ministra, a sve vrijeme je nosio sjekiru

Bivši komesar MUP-a Srednjobosanskog kantona Drago Vukoja priveden je u prostorije Policijske uprave Kiseljak zbog napada na ministra MUP-a SBK Feliksa Vidovića.

Vukoja je u Kreševu sjekirom razlupao Vidovićev automobil, a nakon toga je upotrijebio i vatreno oružje. Intervenirala je i Specijalna jedinica MUP-a SBK.

Prema nezvaničnim informacijama, povod za sukob bilo je “nesuđeno” radno mjesto Vukojinog sina u MUP-u SBK. Informaciju o incidentu je u međuvremenu potvrdio i MUP SBK.

– Dana 1. septembra 2019. godine oko 20.10 sati u PS Kreševo je zaprimljena prijava da je u mjestu Troska, općina Kreševo, oštećeno službeno motorno vozilo MUP-a SBK Travnik. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Kiseljak i PS Kreševo koji su potvrdili navode prijave te utvrdili da je D. V., rođen 1958. godine iz Kreševa, koristeći sjekiru, oštetio navedeno vozilo, te da je isti u dvorištu svoje kuće ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja – navodi se u saopćenju MUP-a SBK. Faktor

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.