KAKO OSTATI NORMALAN DO 15. OKTOBRA: Kilometarske kolone kod tunela Vranduk II snimljene iz zraka

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila saobraćaj se odvija samo jednom trakom, a kolone automobila mjere se u kilometrima. A radovi će trajati do 15. oktobra…

S obzirom na pojačan promet vozila, formiraju se duge kolone u oba smjera, saopštili su iz Bihamka. U ovom pravcu u toku su i radovi na asfaltiranju, tako da se na određenoj dionici saobraća jednom trakom uz povremene obustave.

Imajući u vidu predstojeću turističku sezonu i povećanje prometa na svim putnim pravcima na teritoriji Federacije BiH, JP Ceste Federacije BiH je apeliralo na sve učesnike u prometu na maksimalno strpljenje i razumijevanje usljed izvođenja radova u okviru Programa modernizacije magistralnih cesta u FBiH, posebno tokom rekonstrukcije tunela Vranduk II.

Kilometarske kolone u ovom dijelu BiH postale su svakodnevnica. BIHAMK savjetuje putnike da koriste alternativni pravac R-455 Zenica-Tetovo-Nemila.

Podsjećamo, 15 oktobar je naveden kao datum kada bi se saobraćaj na ovoj dionici trebao normalizovati, odnosno odvijati u oba smjera.

Pogledajte kako izgledaju gužve na M-17 snimljene iz zraka.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.