JOŠ UVIJEK USPIJEVA U BIJEGU: U potragu za istreniranim Gačićem uključila se SIPA, Federalna i kantonalne policije, OSA…

I građani daju pomoć, javljaju sve sumnjivo što primjete, a policija ih upozorava na oprez jer je riječ o opasnom ubici. On jeste asocijalna osoba, psihopata i šizofrenik, ali vrlo dobro zna šta radi

Opsežna potraga za Edinom Gačićem, višestrukim ubicom koji je u bjekstvu, nastavlja se nesmanjenim intenzitetom, a očekuje se angažiranje dodatnih snaga, s fokusom na detaljnu pretragu područja na kojem bi se bjegunac mogao skrivati.

Kako je Feni kazala glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo (KS) Suvada Kuldija, policijski službenici Uprave policije nastavljaju intenzivnu potragu za licem koje je izvršilo ubistvo policijskog službenika Federalne uprave policije (FUP).

Istaknula je kako danas stiže ispomoć, te da će se policijski službenici iz drugih kantona priključiti kolegama koji su već angažirani na više lokaliteta.

Inače, sve nadležne institucije, kao i policijske agencije iz BiH angažirane su u sklopu istrage otvorene nakon ubistva pripadnika FUP-a Mahira Begića.

Između ostalog, u toku je i zasjedanje Komisije za sigurnost Skupštine KS, a, istovremeno, poduzimaju se i druge operativne mjere i aktivnosti, koje su rezultirale pretresima na više lokacija.

Slični članci

Gačić, koji je iz zatvora izašao u julu 2017. godine, u zatvoru trenirao i vježbao svoje tijelo da izdrži u ovakvim situacijama s minimalno hrane i vode. Ipak nije istina da je bio pripadnik  El Mudžahidin jedinice.

Ko zna ko ga je sve obučavao. Da je dobro obučen pokazuje njegovo ponašanje. On se kreće uz prugu i ne ostavlja trag, a od ranije znamo da je za prebacivanje koristio voz. Po konfiguraciji tijela se vidi da je dobro treniran i zbog toga on preživljava”, rekao nam je izvor.
Računa se da je konzumirao minimalno hrane i vode u posljednjih sedam-osam dana, što govori da je pripremio organizam za sadašnju situaciju. Policijski službenici su pronašli tragove koji ukazuju na to da je bio na određenim lokacijama, ali je još uvijek na korak ispred njih.

“Mobitel je ostavio na mjestu gdje je ubio Sauda Sultanića, što nam govori da je školovan i da zna da bismo ga našli da ima mobitel uz sebe. On jeste asocijalna osoba, psihopata i šizofrenik, ali vrlo dobro zna šta radi. Također, on uživa u ovome, jer se to vidi po načinu ubijanja. Ubija sve na isti način i ostavlja svoj potpis”, rekao nam je izvor.

Nakon što je raspisana potraga za Edinom Gačićem iz MUP-a KS su pozivali građane da obrate pažnju i ukoliko imaju informaciju gdje bi se traženo lice moglo nalaziti da jave Operativnom centru na brojeve: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici.

Podsjećamo, Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.