JOŠ JEDNA POTVRDA DA NAS JE JASMIN SALKIĆ LAGAO: Uz trasu autoputa Beograd – Banja Luka ide i trasa gasovoda ‘Turski tok’

Dodik je rekao da će uz trasu budućeg autoputa Beograd – Banjaluka biti projektovan i gasovod, kao dio “Turskog toka”. Dakle, direktor BH-Gasa Jasmin Salkić nas je lagao da ćemo ostati bez gasa iz pravca Srbije, te da zato moramo baciti stotine miliona eura u hrvatski plinovod. Koji će uz to biti bar 50 posto skuplji, Odmah obustaviti EBRD kredit

Predsjednik Predsjedništva BiH Milorad Dodik se u Bijeljini sastao sa gradonačelnikom tog grada Mićom Mićićem, nakon čega je izjavio da je utvrđena trasa autoputa kroz Bijeljinu te da je stav da se zajednički intenzivno radi kako bi gradnja što prije počela.

– Vlada Srbije je stavila u prioritet izgradnju autoputa od Kuzmina prema Rači, ostaje da na nivou Bosne i Hercegovine i Srbije završimo međusobni sporazum o dodirnoj tački koja je već utvrđena, sporazum se tehnički već radi, vjerujem da neće biti prepreka. Uz trasu budućeg autoputa Beograd – Banjaluka biti će projektovan i gasovod, kao dio “Turskog toka”. – istakao je Dodik.

Dakle, otkrivamo da nas je direktor BH-Gasa Jasmin Salkić  lagao da ćemo ostati bez gasa iz pravca Srbije, te da zato moramo baciti stotine miliona eura u hrvatski plinovod. Koji će uz to biti bar 50 posto skuplji. 

Mišljenja smo da treba odbiti kredit EBRD-a i nipošto ne trošiti naše novce, građana BiH, na novi gasovod kojim će nam stizati ukapljeni plin iz LNB terminala u Rijeci, jer će on biti toliko skuplji da ga građani BiH neće moći plaćati. Niko u EU ne želi ovaj skupi gas, pa zašto bi ga mi uzimali.

Ovo je tako veliki udar na građane Bosne i Hercegovine da zaslužuje hitnu reakciju političkog vrha BiH i smjenu nesposobnog i prodanog Salkića, koji nam izdajnički natura ovu investiciju. I hitan prekid svih poduzetih angažmana EBRD-a po ovom pitanju.

Kada budu u svojoj EU mogli prodati nekome ideju o ovom skupom gasu, neka nam se jave. Do tada, ništa.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.