JE LI TO POŠTENO: RS-u 150 miliona eura za obilaznicu kod Doboja, a Federaciji samo 60

Predstavnici zemalja zapadnog Balkana, okupljeni na godišnjem sastanku Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj poručili su u Sarajevu da samo infrastruktorno integrisani region može biti konkurentan i sastavni dio tržišta Evropske unije.

Dogovoreno je 210 miliona eura, povoljnih kreditinih sredstava za BiH, od čega Republici Srpskoj pripada 150 miliona. EBRD će podržati i projekte u oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

Konkretan impuls za Republiku Srpsku i Federaciju BiH, dogovoreno je od 210 miliona eura za putnu infrastrukturu.

Slični članci

EBRD se već pokazao kao jedan od najvećih kreditnih investitora u BiH finansirajući izgradnju autoputa “9. januar” od Banjaluke do Doboja.

– Juče je dogovoreno na sastanku borda direktora EBRD-a da BiH dobija fond od 210 miliona eura, od toga 150 miliona za Republiku Srpsku i 60 miliona za FBiH. Radi se takođe na investiciji za obilaznicu oko Doboja – rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Osim putne infrastrutkure Republika Srpska i Federacija dostavili su EBRD-u i projekte iz oblasti proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora – vode, sunca i vjetra. GLASSRPSKE

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.