JABUKA U ZENICI: Bježi kišo … pjevali hiljade pokislih građana

Dražen Žerić Žera s bendom Crvena jabuka večeras je na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici održao koncert na kojem je za više hiljada građana pjevao najveće hitove

Koncert Crvene jabuke prvi je u nizu u Zenici u sklopu dvodnevnog novogodišnjeg programa koje je za građane organizovala Gradska uprava s partnerima.

Večerašnji koncert, uprkos kiši i susnježici koja je padala, okupio je više hiljada Zeničana koji su uglas pjevali najveće hitove Crvene jabuke.

Hiljade Zeničana uživalo u koncertu Crvena jabuke – Kiša večeras nije pobjegla sa prozora, naprotiv padala je kao da je oktobar, ali nije uspjela da pokvari atmosferu u srcu Zenice, gdje je u sklopu Zeničkog novogodišnjeg spektakla i programa “Zenica ADVENTure”, legendarna grupa Crvena jabuka održala prednovogodišnji koncert.

Centralni gradski trg bio je premali da primi sve posjetioce koji su uživali u pjesmama uz koje su stasale brojne generacije. Program je počeo nastupom zeničke grupe Gruver, a biranim repertoarom sjajni momci ovog benda zagrijali su pomalo promrzle posjetioce. Negdje oko 21:30 na bini su se pojavili Žera i ekipa, koje su prisutne pozdravili bezvremenskim hitom “Kad sat zazvoni”. Dobru energiju sa kojom je sastav Crvene jabuke stigao u naš grad brzo su prenijeli i na publiku, koja je uglas pjevala pjesme od početka do kraja koncerta, prkoseći kiši koja je neumorno padala. Koncert su zaključili pjesmom “Minka”, zahvalivši Zeničanima za dobru zabavu i atmosferu i poželivši im sve najbolje u novoj godini.

Slični članci

Potpunom audio i vizuelnom ugođaju dopinijelo je i vrhunsko ozvučenje i scenska rasvjeta, čime je tim RTV Zenica i saradnika pokazao još jednom da je spreman odgovoriti i najzahtjevnijim produkcijskim izazovima. Koncert sa Trga Alije Izetbegovića mogli su uživo pratiti i gledaoci TV Zenica.

Večerašnji koncert bio je sjajna uvertita za ono što se očekuje sutra, kada će Zeničani u centru grada pozdraviti godinu na izmaku, a dobrodošlicu poželjeti novoj 2019. godini. U najluđoj noći zabavljaće ih Enver Lugavić Kice, Amel Ćurić i Enes Begović.

Poziv i za naše najmlađe sugrađane i njihove roditelje da sutra prisustvuju i dječijem novogodišnjem programu, Novogodišnja čarolija-pustolovine Djeda Mraza, koji počinje u 12:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.