IZDAJNIČKA ULOGA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE: Čekali smo ih 90-tih, pa smo čekali za Srebrenicu,sada stalno čekamo OHR, a oni nas ponovo izigrali

Čolpa u inat dušmanima: Federacija BiH će formirati rezervni sastav policije

U Sarajevu je danas nastavljena treća vanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj će biti razmatrana sigurnosna situacija u većem bh. entitetu, a u vezi s aktivnostima na uspostavi rezervnog policijskog sastava RS.

Nermin Muzur, zastupnik Naroda i Pravde kaže da je u Kantonu Sarajevo nemoguće popunjavati policijske snage, jer je u činu policajac i mlađi inspektor već upotpunjena situacija, a za više činove je potrebno vrijeme i školovanje.

Iz HDZ-a BiH poručili su da neće podržati formiranje rezervnog sastava policije, a kao argument su iskoristili saopćenje EUFOR-a da formiranje rezervnih sastava u entitetima ne doprinose sigurnosti.

“Jučer se dogodio historijski trenutak, kada je EUFOR saopćio da ne može osigurati dejtonski mir u BiH i da može samo pratiti, nadzirati i pomagati a ne može se miješati ako dođe do sukoba. To je važno i svima je juče promaklo”, poručio je Nihad Čolpa, zastupnik koalicije DF-GS u Predstavničkom domu.

Slični članci

Na opasku Sanele Prašović, da je čekala reakciju međunarodne zajednice kako bi odlučila hoće li glasati za sjednicu Predstavničkog doma o sigurnosti, reagirao je Eldar Čomor i poručio da se već nekoliko puta čekala međunarodna zajednica, ali da nije bilo reakcije.

“Čekali smo 90-ih, pa smo čekali za Srebrenicu, evo reći ću i da stalno čekamo OHR, a ta institucija postala je mutava”, poručio je Čomor.

“Tanki smo mi bili i 90-ih pa smo se znali odbraniti, znat ćemo mi opet. Ja bih sada najveću policijsku pomoć dao Tuzli, jer mogu reagovati na Brčkom, koje je jedini komad BiH pod integritetom države”, poručio je tokom rasprave Munib Jusufovoć, zastupnik SBB-a u Predstavničkom domu. Agencija Patria

Čolpa u inat dušmanima: Federacija BiH će formirati rezervni sastav policije

(Patria) – Predstavnički dom Parlamenta FBiH danas će glasati o dopunjenom zaključku sa početka sjednice, a kojim će ministru unutrašnjih poslova FBiH Aljoši Čampari biti naloženo da pripremi izmjene zakona, kojima će se omogućiti da Fedeacija BiH adekvatno odgovori na formiranje rezervnog sastava policije u RS.

Potvrdio je to za Patriju zastupnik kluba DF-GS u Predstavničkom domu Nihad Čolpa, koji kaže da će klub DF-GS podržati ovaj zaključak, ali da podršku očekuje i od ostalih stranka u Parlamentu, prije svega od SDP-a, SDA i SBB-a.

Očekuje, rekao je Čolpa, da i HDZ BiH podrži ovaj zaključak.

“Logično je da HDZ BiH podrži formiranje rezervnog sastava policije u FBiH, jer su to isto uradili u RS. Do sada su ćutali na sve odluke Vlade RS”, rekao je Čolpa.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.