IZDAJA DOMOVINE: Bh. ministar pravde Grubeša stao na stranu Hrvatske dok nam ona otima imovinu

Bijedno je da naš ministar brani interese druge država nauštrb svoje i pravda očitu pljačku bh. imovine u susjednoj Hrvatskoj

Ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine Josip Grubeša pozvao je na što brže postizanje sporazuma s Hrvatskom kojim bi se riješilo pitanje raspolaganja imovinom pravnih osoba iz obje države pri čemu je istaknuo kako je poseban problem u tome što unutar BiH ne postoji “jedan glas” koji bi o tome pregovarao sa susjednom državom a u brojnim slučajevima nije jasno ni tko je iz BiH vlasnik neke od nekretnina koje se nalaze u Hrvatskoj pa se pojavljuje i po pet pretendenata na neke objekte.

“Uvjerio sam se da Hrvatska ne želi oteti ili prisvojiti ničiju imovinu iz BiH”, kazao je bez trunke savjesti Grubeša gostujući u programu regionalne televizije N1. Oglušio se na brojne zahtjeve naših firmi, kojima je oteta imovina nakon raspada zajedničke države.

Podsjetio je kako nakon postizanja sporazuma o sukcesiji između država nastalih raspadom bivše Jugoslavije u BiH nikada nisu do kraja razjašnjeni imovinski odnosi i prava pa još nije poznato što je u vlasništvu općina, županija ili države.

“Naša zemlja još nema zakon o državnoj imovini. Prijetnje tužbama neće riješiti ovaj komplicirani problem,  izjavio je Grubeša.

Slični članci

Ovaj bh. političar je izbjegao reći da je njegova HDZ stranka najzaslužnija što nemamo zakon o državnoj imovini, jer je to redovno opstruirala i onemogućila njegovo donošenje. I sve je uradila da se otme naša imovina u Hrvatskoj. Bijedno je da naš ministar brani interese druge država nauštrb svoje.

Pozvao je tijela vlasti u BiH na ozbiljniji pristup istaknuvši istodobno kako bi trebalo prestati s nagađanjima i širenjem neistina a pri tom je posebice spomenuo tvrdnje kako Hrvatska davanjem pod koncesiju nekretnina u vlasništvu pravnih osoba iz BiH zapravo pokušava prisvojiti tuđu imovinu.

Pitanje raspolaganja i upravljanja imovinom pravnih osoba iz BiH koja se nalazi u Hrvatskoj postalo je i predmetom interesa Predsjedništva BiH.

Državni vrh BiH potkraj prošle godine ocijenio je kako Hrvatska davanjem objekata pod koncesiju krši sporazum o sukcesiji bivše SFRJ uz zaključak da o tome treba izvijestiti Ujedinjene narode ali i ispitati mogućnost podnošenja tužbe pred Ustavnim sudom Hrvatske kojom bi se osporila ustavnost Zakona o raspolaganju državnom imovinom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.