KAD IMAŠ “EKSPERTA”: SDP-ov Saša Magazinović “uhljebio” zeta za izvršnog direktora Sarajevo-šuma

Iako se nova Vlada KS busala kako će u rukovodstva preduzeća imenovati najstručnije osobe, eksperte, ostaje pitanje da li se SDP-ovci pridržavaju tog principa. Poznato je da se u prošlosti toga nisu često pridržavali. A, sudeći prema najnovijem primjeru, ne namjeravaju ni ubuduće.

Naime, kako saznajemo, Saša Magazinović SDP-ov parlamentarac je, iskoristio svoje veze u novoj kantonalnoj vlasti i omogućio imenovanje svog zeta Muamera Bešlije za izvršnog direktora Sarajevo šuma.

Muamer Bešlija, je muž od sestre Saše Magazinovića, koja je sekretarica Predsjednika SDP-a.

Muamer Bešlija je ranije imao više državnih poslova, uglavnom vezanih za stranačkog kolegu Rusmira Mesihovića, prijatelja Saše Magazinovića.

Slični članci

Bešlija je tako ranije radio u Ministarstvu zdravlja, Kliničkom centru, Zavodu…

Nakon što je Mesihović prestao biti direktor i on je napustio Klinički centar. Damir Mašić, kantonalni predsjednik SDP Sarajevo Bešliju tada imenuje za sekretara KO SDP BiH Sarajevo te i njega stavlja na platni spisak SDP-a, zbog čega je došlo do pritužbi i razdora među članstvom kantonalnog odbora. Ipak, ovo je očito bilo privremeno, do prelaska na novu dužnost, naravno opet na državne jasle, u Sarajevo-šume.

Izvor: D.D.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.