IMA LI KO DA ZAŠTITI BOŠNJAKE MOSTARA: Četvorica hrvatskih huligana napala i prebila mladića u prodavnici jer je imao majicu Veleža

Policija HNK samo bilježi slučajeve, a Tužilaštvo i Sud HNK, gdje su skoro sve Hrvati, nema namjeru da ih ozbiljno kažnjava. Zato hrvatski zločinci nastavljaju sa ovim napadima jer znaju da će proći nekažnjeno. Dok ne padne krv. Misli li Sarajevo pomoći Bošnjacima Hercegovine

Nekoliko osoba napalo je mladića koji je kod pumpe “Selex” u naselju Mostara Vrapčići prodavao voće i povrće na štandu, a videosnimak napada se pojavio i na društvenim mrežama.

Dežurna kantonalna tužiteljica potvrdila je za Faktor da je jedna osoba privedena, a napadnuti mladić je prevezen u kantonalnu bolnicu “Dr. Safet Mujić”.

– Stepen povreda povrijeđenog nije utvrđen – kazala je tužiteljica.

Detalja o ovom napadu iz policije nema. Glasnogovornik policije Ljudevit Marić potvrdio nam je da se napad dogodio oko 17.45 sati, a da je jedna osoba privedena oko 22 sata. U napadu su, prema prijavi, učestvovale tri osobe.

– Uhapšeni je trenutno na krim-obradi – kazao je Marić, te dodao da u napadu nije korišteno hladno ili vatreno oružje.

Slični članci

Nezvanično se moglo čuti da je riječ o nastavku okršaja navijačkih grupa u Mostaru koji su kulminirali uslijed gradskog derbija. Napadnuti mladić je, navodno, na sebi imao majicu navijačke grupe “Red Army”.

Na snimku se, za razliku od policijske informacije,  vide četiri osobe. Vidi se kako ga tuku šakama, a u jednom trenutku jedan od njih ga udara teglom, navodno sa medom, u glavu, dok se mladić pokušava odbraniti nožem, koji je kod sebe imao vjerovatno za rezanje voća.

I ovo je već postala učestala pojava. Hrvatski huligani dolaze u naselja gdje su Bošnjaci, tuku ih, maltretiraju, uništavaju im imovinu, razbijaju auta… Dokad više. Zar će nadležni i dalje samo nijemo gledati šta se dešava. Misli li neko poduzeti nešto da zaštiti ove građane BiH.

Tužilašto i Sud HNK, u kojima su zaposleni uglavnom Hrvati, očito ne. Do sada nije zabilježena nijedna ozbiljnija kazna za navijačke huligane i zločince. Ali ima li neko drugi u državi da nešto poduzme.

Prije nego padne krv. A ako se ovako nastavi sigurno će pasti.

Jer Bošnjaci će se morati početi braniti.

A onda neka nam je dragi Bog na pomoći u šta će se sve pretvoriti.

1 komentar
  1. Bega je napisao:

    Bejzbolku udri sokce u glavu

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.