IMA 30 MILIONA PRATITELJA: Šestogodišnja YouTube zvijezda kupila kuću vrijednu 8 miliona dolara

Prošle je godina na YouTubeu najviše zaradio sedmogodišnji Ryan Kaji, Amerikanac koji stoji iza kanala Ryan ToysReview na kojemu ima preko 20 milijuna pratitelja

Šestogodišnja južnokorejska zvijezda YouTubea, Boram, koja ima oko 30 miliona pratitelja, kupila je zgradu u elitnom predgrađu Seula u vrijednosti od osam miliona dolara.

Boram je zgradu u popularnom predgrađu Gangnam u Seulu kupila ranije ove godine putem tvrtke obitelji Boram koju su osnovali njezini roditelji, navedeno je u javnim podacima o registriranim nekretninama.

Boram ima dva kanala na YouTubeu na kojima objavljuje sadržaje – kanal posvećen recenzijama igračaka s 13,6 miliona pratitelja, te video blog kanal s 17,6 miliona.

U jednom od najpopularnijih videa, koji je privukao preko 376 miliona pregleda, Boram priprema instant tjesteninu koristeći dječju kuhinju te ih potom entuzijastično jede pred kamerom.

Međutim, njezine pojedine objave izazvale su kritike u Južnoj Koreji zbog vrijednosti koje promovira.

Slični članci

Organizacija Save the Children 2017. godine primila je pritužbe građana Južne Koreje koji su bili zabrinuti da njezine objave štete emotivnom i etičkom razvoju mladih pratitelja.

Posebno su bili zabrinuti zbog odglumljenog videa u kojemu Boram krade novac iz novčanika svog oca te onih u kojima se čini da vozi automobil, rekao je za CNN voditelj odjela organizacije Koh Woohhyun.

Organizacija je njezine objave prijavila policiji, a obiteljski sud u Seulu odredio je roditeljima pohađanje tečaja savjetovanja osmišljenog za sprječavanje zlostavljanja djece.

Ti videozapisi kasnije su uklonjeni, rekao je Koh.

Prema popisu Forbesa, prošle je godina na YouTubeu najviše zaradio sedmogodišnji Ryan Kaji, Amerikanac koji stoji iza kanala Ryan ToysReview na kojemu ima preko 20 miliona pratitelja. Procjenjuje se kako je od kanala 2018. zaradio oko 22 miliona dolara.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.