IDIOT: Otkriveno da je sam ispisivao uvredljive nacionalne grafite, pa prijavio policiji da je ugrožen

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u suradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije su radeći na otkrivanju izvršilaca prijavljenog krivičnog djela Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, došli do saznanja da je u pitanju lažno prijavljivanje u vezi sa navedenim krivičnim djelom.

Kako piše u saopćenju, opsežnim radnjama na terenu došlo se do materijalnih dokaza kao i priznanja oštećenog lica A.P. rođen 1987.godine, da je isti počinio radnje koje su okarakterisane kao djelo „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti“.

‘Po kompletiranju predmeta protiv počinitelja će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti“ iz člana 163 stav 1. KZFBiH”, saopćeno je iz MUP-a.

Slični članci

Radi se o Adisu Pokviću, koji je čak medijima davao izjave nakon incidenta u Gornjem Vakufu.

Podsjećamo, veliku pažnju javnosti izazvao je događaj prijavljen početkom sedmice u Gornjem Vakufu. Nakon što je informacija objavljena u medijima, reagirali su domaći zvaničnici i međunarodne organizacije u BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.