I U BOSNI LUKSUZ: Porsche predstavio Cayenne Coupé

U organizaciji kompanije Porsche BH održana press konferencija povodom uvođenja modela Cayenne Coupé na tržište Bosne i Hercegovine.

Treća generacija uspješnog SUV-a bogatija je za još jedan model: Cayenne Coupé.

Coupé sadrži iste tehnologije kao i aktuelni model, ali usljed dinamičnijeg dizajna i novih tehničkih detalja doima se progresivnije, više atletski i emocionalnije.

Među najistaknutije detalje ubrajaju se oštrije linije sa samostalnim zadnjim dijelom, adaptivni spojler nazad, odvojena sjedišta nazad i dva različita koncepta krova – serijski, stakleni panoramski krov i karbonski krov kao opcija.

Jedinstvena elegancija postignuta je usljed dinamičnijih proporcija i specifičnih elemenata dizajna koji ga optički čine najsportskijim modelom u svom segmentu.

Aktuelni Cayenne Turbo je sa svojim adaptivnim krovnim spojlerom bio prvi SUV sa takvom aktivnom aerodinamikom. Na nju se nadovezuje novi Cayenne Coupé: Čvrsti krovni spojler na svakom modelu  te vrste dolazi u kombinaciji sa novim stražnjim adaptivnim spojlerom.

Novi Coupé nudi raskošan prostor za četiri putnika. Prednja elektro podesiva sportska profilisana sjedišta sa integrisanim naslonima za glavu pružaju visok stepen komfora i sigurnosti dok su sjedišta nazad odvojena.

Zapremina prtljažnika iznosi 625 litara, a sa preklopljenim zadnjim sjedištima ona se povećava na 1.540 litara  (Cayenne Turbo Coupé: 600 do 1.510 litara).

Slični članci

Za uvođenje na tržište dostupna su dva snažna motora: Coupé sa 6-cilindarskim turbo motorom razvija 250 kW (340 PS) i obrtni moment od 450 Nm.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h sa serijskim Sport Chrono paketom dostiže za 6,0 sekundi. Maksimalna brzina iznosi 243 km/h.

Vrhunski model Cayenne Turbo Coupé sa 4-litarskim V8 biturbo motorom razvija  404 kW (550 PS) i maksimalni obrtni moment od 770 Nm.

Turbo od 0 do 100 km/h dostiže za  3,9, dok maksimalna brzina iznosi  286 km na sat.

Početna cijena modela iznosi 168.645,00 KM dok za model Cayenne S Coupé treba izdvojiti 200.325,00 KM. Najsnažnija varijanta Cayenne Coupe Turbo u ponudi je za 304.250,00 KM. Izvor: Carlander

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.