I MI POSTALI VELIKI: Sarajevski aerodrom ispratio svog milionitog putnika u 2018. godini

Međunarodni aerodrom Sarajevo (MAS) danas je ispratio svog milionitog putnika u 2018. godini, a to je bila Aida Birno koja je krenula ka Istanbulu.

Prema statistici Sarajevskog aerodoroma, 1.000.000-ti putnik je očekivan na letu aviokompanije Turkish Airlines na relaciji Sarajevo – Istanbul, što se i dogodilo.

“Ovo je važan dan za Međunarodni aerodrom Sarajevo s obzirom na to da je prvi put u istoriji preduzeća ostvareno rekordnih 1.000.000 opsluženih putnika u jednoj godini”, saopšteno je iz MAS-a.

Slični članci

Aida Birno je nagrađena prigodnim poklonima, poklon voucher-om u Duty Free Shop-u Međunarodnog aerodroma „Sarajevo“, te sa jednom besplatnom povratnom kartom na relaciji Sarajevo – Istanbul.

“Ova brojka predstavlja rast u odnosu od devet posto u odnosu na isti period prošle godine, te rast od čak 25 posto u odnosu na 2016. godinu. Sa više od milion putnika na godinu, sa blizu 12.000 aviooperacija, prijevozom više od dva miliona kilograma cargo robe, Međunarodni aerodrom Sarajevo najuspješniji je aerodrom u BiH”, saopšteno je.

Već treću godinu zaredom, Međunarodni aerodrom Sarajevo obara rekord po broju putnika. Početkom decembra 2016. godine zabilježen je 800.000-ti putnik, 2017. opsluženo je više od 900.000 putnika, a u 2018. ispratili milionitog putnika.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.