I LUKA PLOČE NA KOLJENIMA: 50 posto ukupnih prihoda Luke Ploče vezano uz poslovanje s Aluminijem

Vlasti Republike Hrvatske se još uvijek nisu oglasile povodom posljednjih dešavanja u Aluminiju i prestanku proizvodnje u kompaniji čiji su 12 postotni vlasnici. S druge strane, iz Luke Ploče su jutros najavili da će se gašenje proizvodnje u mostarskoj tvornici, do kojeg je došlo u noći s 9. na 10. jula 2019., značajno odraziti na poslovanje društva Luka Ploče.

“Naime, tijekom današnjega dana iz mostarske tvornice izvijestili su nas kako više nisu u mogućnosti ispunjavati svoje ugovorne obveze. Radi boljega razumijevanja, ističemo kako je 50 posto ukupnih prihoda Luke Ploče d. d. u 2018. godini bilo vezano uz poslovanje s Aluminijem Mostar. Ukupna količina robe pretovarene u luci koja je izravno ili neizravno vezana uz Aluminij iznosila je 233.000 tona. Aluminij Mostar jedan je od naših najznačajnijih partnera”, naveli su iz Luke Ploče.

Slični članci

Poručili su da Uprava Luke Ploče ulaže maksimalne napore kako bi se što uspješnije nosila s novonastalom situacijom i stabilizirala poslovanje.

1 komentar
  1. Senad Krpo je napisao:

    Izgleda da ova mlada novinarka ne zna jednu veoma vaznu cinjenicu, a to je da su firme iz BiH i drzava BiH izgradile 90% objekata u luci Ploce.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.