HRVATSKI PREDSTAVNICI JOŠ ŠUTE: Da li će Hrvati ponovo sa Srbima protiv Bošnjaka, pokušati spriječiti formiranje federalne rezervne policije

Predsjedavajući povjerenstva za sigurnost Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić iz SDP-a BiH uputio je danas poziv na vanrednu sjednicu koja bi se održala u utorak 23. aprila s jednom tačkom dnevnoga reda ‘mogući pravci djelovanja…’ nakon što je Narodna skupština RS-a u četvrtak podržala uvođenje rezervnog sastava policije u tom entitetu.

Kako najavljuju mediji u BiH, na sjednici parlamentarnog povjerenstva, trebala bi biti donesena odluka da Federacija Bosne i Hercegovine započne s uspostavom rezervnog sastava policije kao odgovor na najave vlasti iz Republike Srpske.

Slični članci

Na tu sjednicu pozvani su i ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara iz najveće bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) i vršitelj dužnosti direktora Federalne uprave policije Ensad Korman.
Iz SDA su tokom jučerašnjeg dana svojim dužnosnicima u vlasti naložili pokretanje inicijative za “popunu i opremanje aktivnog sastava policije” u FBiH i kantonima, te su istodobno zatražili i pokretanje procedure za izmjene zakona u FBiH i kantonima kojima bi se omogućilo uvođenje rezervnog sastava policije.

Jedino se hrvatski predstavnici u vlasti u BiH još uvijek nisu oglasili oko mogućnosti podrške uspostavi rezervnog sastava policije u Federaciji BiH, ali i u kantonima gdje su Hrvati u većini. Da li će ponovo stati na stranu Srba, u sklopu Čović – Dodik koalicije kontra Bošnjaka, ubrzo ćemo vidjeti.

3 komentara
  1. Vujadin Juric Juric je napisao:

    Sve.su.obicna.gamad

  2. Samid Selimovic je napisao:

    Jock nece garant

  3. Slavko Martic je napisao:

    Samo lažete bošnje sa vama ne može niko samo srpski i hrvatski izrodi ali to se ne računa

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.