HRVATI SE MORAJU ZAMISLITI: Cijene u Grčkoj i Turskoj duplo niže nego u Hrvatskoj

Vječita dilema turista sa ovih prostora je gdje ljetovati. Kada su u pitanju destinacije za godišnji odmor, mnogi iz ovih krajeva se uglavnom dvoume između Grčke, Turske i Hrvatske.

Sve tri zemlje imaju prelijepu obalu i bogatu historiju, ali se prema cijenama i ponudi i te kako razlikuju. Tako je smještaj u Heraklionu dva puta jeftiniji nego smještaj u Splitu, dok je cjelodnevni parking na plaži u Grčkoj samo dva eura.

Grčka ove godine bilježi najlošiju sezonu u poslednjih 10 godina, a cijene u ovoj zemlji su i dalje znatno niže nego u Hrvatskoj. Za smještaj za dvije osobe u Grčkoj potrebno je od 35 do 50 eura, a za luksuzni apartman vam je potrebno 65 eura. Iako je u Splitu ponuda veća, cijene su duplo veće. Najjeftiniji smeštaj košta 52 eura, a najskuplji prelazi čak i 100 eura. U Turskoj je još jeftinije.

Slični članci

U restoranima u Grčkoj na plaži može da se ruča za 7 do 12 eura. Toliko recimo košta svježa riba sa prilogom. Pola litra domaćeg vina je 5 eura, a pivo košta 3,5 eura, piše Jutarnji.hr. Čak je i u restoranima jelo jeftinije, pa je tako moguće ručati za 12 eura u Grčkoj, što je do 3 puta jeftinije nego u Hrvatskoj.

Ako želite da posjetite Knosos, prvi evropski grad i prijestonicu kralja Minosa, treba vam 15 eura, a za posjetu Dubrovačkim zidinama treba vam duplo više novca.

Turisti kažu da je duplo jeftiniji i parking u Grčkoj, kao i ležaljke, suncobrani, ali i iznajmljivanje automobila.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.