HERCEGOVCI OBORILI I TENDER SARAJEVSKE ZAOBILAZNICE: Mada nikad ni jedna sarajevska firma nije dobila tender u gradovima pod kontrolom HDZ-a, oni uporno zavlače ruku u bošnjačke džepove

HDZ kadrovi znaju kako manipulisati tenderom i obavezno srede da njihove firme prođu čak i ako ima neka žalba. A nesposobni i potplaćeni bošnjački kadrovi ne brinu o poslovima i radnicima sarajevskih firmi

Kako nezvanično saznajemo, usvojena je žalba koju je Autocestama uputila kompanija Hering iz Širokog Brijega, a nakon što je posao za gradnju dijela autoputa dodijeljen kompaniji Euro-Asfalt iz Sarajeva.
Slični članci
Zvuči nevjerovatno da ćemo čekati na zaobilaznicu još bar dvije godine zbog ovog propusta JP Autoceste FBiH, kojim godinama neuspješno rukovodi Adnan Terzić. A još gore je što dopuštamo da nas Hercegovci maltretiraju i otimaju nam poslove ćak i u Sarajevu.
Naime, ne pamtimo da se dogodilo da neki veći tender za gradnju auto puta u bilo kojem mjestu pod kontrolom HDZ vlasti dobije neka bošnjačka firma. A oni se ne ustručavaju da zavlače ruke u bošnjačke džepove. I što je najgore, oni znaju kako manipulisati tenderom za njihove firme i obavezno srede da njihove firme prođu čak i ako ima neka žalba.
A naši, usred Sarajeva, nisu u stanju obezbjediti posao domaćim firmama. Otimaju nam na svakom koraku, zbog nesposobnih i potplaćenih bošnjačkih kadrova. Dokad više.

Također, ovo nije prvi put da tender “pada”. Prvi tender za gradnju dionice objavljen je u julu 2018. godine, a ponovljen je u februaru 2019. godine. Zbog žalbe Heringa on će ponovo biti ponovljen bar do kraja 2019. godine.

Podsjetimo, ugovor za izvođenje radova uključuje izgradnju gradske ceste LOT 3B između petlje Vlakovo i Mostarskog raskršća. Dužina poddionice LOT 3B je 1,44 kilometra.

Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 20 miliona KM bez PDV-a i finansirat će se iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH.

Rok za izvršenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.KLIX

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.