HDZ-ova UJDURMA: Radnici Aluminija blokirali prometnicu M-17

Radnici Aluminija blokirali su magistralnu cestu M-17 južno od Mostara, uslijed čega su se stvorile kilometarske kolone na toj prometnici. Policija, pod kontrolom HDZ-a, ne čini ništa.

Na blokadu prometnice hrvatski radnici su se odlučili nakon što su u ponedjeljak propali pregovori Vlade FBiH i švicarskog konzorcija Glencora o preuzimanju mostarskog Aluminija. Čović i HDZ zahtijevaju da se u rupa bez dna zvana Aluminij izmiri sredstvima Bošnjaka, odnosno strujom Elektroprivrede BiH, koja bi im se davala po mizernoj cijeni zbog koje bi došao u pitanje opsatank ove firme. HDZ to ne zanima, njihov cilj i jest, očito, da sve u BiH propadne kako bi je lakše podijelili sa svojim srpskim partnerima

Radnici traže da im se obrate hrvatski predstavnici iz županijske i federalne vlasti. Ako do toga ne dođe, najavili su kako će se prosvjed preseliti u sam grad Mostar.

Slični članci

Zbog visokih cijena električne energije Aluminij nekoliko zadnjih godina posluje s gubitkom. Ukupni dug kompanije iznosi oko 400 milijuna maraka, od čega se više od pola odnosi na dug za potrošenu električnu energiju.

Vlada FBiH vlasnica je 44 posto dioničkoga kapitala u Aluminiju, mali dioničari također imaju 44 posto dionica, a Vlada Republike Hrvatske preostalih 12 posto. Zaposleni su maltene svi iz jedne nacije- Hrvati. Profit i pljačku ove firme izvršili su isto isključivo Hrvati, pa što bi onda Bošnjaci vraćali njihove dugove.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.