IZRAEL IZVRŠIO ŽESTOKU ODMAZDU: Iako Hamas tvrdi da on nije ispalio rakete ka Tel Avivu

Izraelska vojska je u toku noći počela napade na teritorije u pojasu Gaze kao odgovor na ovaj napad na Tel Aviv

GAZA – Borci “Hamasa” u Pojasu Gaze odbacili su odgovornost za ispaljivanje dva projektila ka Izraelu.

U saopštenju “Hamasa” navodi se da je grupa u trenutku ispaljivanja projektila učestvovala u mirovnim pregovorima sa egipatskim posrednicima.

“Grupa nije odgovorna za ispaljivanje projektila ka neprijatelju. Oni su ispaljeni u trenutku održavanja mirovnih pregovora između lidera `Hamasa` i bezbjednosne delegacije Egipta”, ističe se u saopštenju.

Iz izraelske vojske ranije je saopšteno da su na područje Tel Aviva u Izraelu ispaljene dvije rakete iz Pojasa Gaze. ali nije bilo ni žrtava niti štete.

Ministarstvo vanjskih poslova je objavio videosnimku na kojoj se vidi kako izraelski proturaketni obrambeni sustav “Željezna kupola” uništava raketu “iznad područja Tel Aviva”.

Na snimci se vide i dvije rakete koje se izdižu na nebu iznad nebodera a u pozadini se čuje uzbuna. Nije bilo ni žrtava niti štete, dodaje vojska.

Jedna od raketa je “očito pala u more a druga je pala negdje, ali ne na Tel Aviv”, rekao je gradonačelnik tog grada na obali Ron Huldai za javnu televiziju.

Izrael je za napad optužio “Hamas”, mada su vlasti priznale da ne znaju odakle su projektili ispaljeni.

Žestoka odmazda Izraela

Izraelski borbeni avioni napali su skoro 100 meta u pojasu Gaze, nakon što su dvije rakete ispaljene na Tel Aviv, prvi put od rata na toj teritoriji 2014.

Izraelska vojska je rekla da je aktiviran protivraketni sistem “Gvozdena kupola” i vjeruje se da su rakete pale na otvoreno područje, jer štete i povreda nije bilo.

Jutros je saopšteno da su napadnute “terorističke mete”, uključujući štab Hamasa u Gaza Sitiju, podzemno postrojenje, nekoliko vojnih punktova i centar koji se koristi za program bespilotnih letjelica Hamasa, prenijeli su izraelski mediji.

Eksplozije su bile tako jake da se dim mogao vidjeti na udaljenosti od 25 kilometara, naveo je AP.

Palestinski mediji su javili da su napadnute i pomorske baze koje pripađu Hamasu. Ministarstvo zdravlja u Gazi je reklo da su jedan muškarac i jedna žena ranjeni u Rafi, kada se njihova kuća našla na udaru. Izvještaja o drugim povredama nije bilo.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.