HALID BEŠLIĆ OSTAJE U BOSNI: Nije istina da se selim u Njemačku, a penziji se ne radujem jer od nje ne mogu živjeti

Sada stječem pravo na penziju, i ovdje i u Njemačkoj

Posljednjih dana u domaćim i regionalnim medijima odjeknula je vijest da legendarni pjevač Halid Bešlić napušta svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i seli se u Njemačku.

No, to nije istina.

Bešlić je objasnio o čemu se radi, a posebno je naglasio da mu nije jasno kako je došlo do takvih napisa.

– Ne znam uopće ko je dao tu izjavu. Nisam ja to nikad dao. Nije istina da odlazim. Moj sin Dino, snaha Mahira i njihova djeca Lamija i Belmin-Kan idu u Njemačku. Ja ću biti tamo-vamo, kao i do sada. A sada posebno, s obzirom na to da je snaha dobila posao i da će djeca još malo krenuti u vrtić – govori Bešlić.

Šta mislite koja je pozadina priče, kako je uopće došlo do ovoga?

Slični članci

– Ne znam pozadinu priče. Eto, neko je objavio to. Istina je da ćemo ići često u Njemačku, ali ne napuštamo Bosnu. Ja ne idem, supruga i ja smo tu gdje jesmo. Dino ima njemačke papire i već je gore. Ništa drugo u toj priči nema.

Vaš odlazak u penziju naveden je kao jedan od razloga zašto napuštate BiH.

– Sada stječem pravo na penziju, i ovdje u Bosni i u Njemačkoj. I dalje ću pjevati. Ali, penzija je penzija. U Njemačku ću ići više zbog djece, da budem s njima, a bit ću više u Sarajevu.

Radujete li se penziji?

– Ne radujem. Ne mogu ja živjeti od penzije. Navikao sam da imam malo pristojnija primanja. Pjevat ću dokle god budem mogao, a neka i penzije. AVAZ

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.