GOJER PORUČIO INZKU DA IDE KUĆI AKO MU NIJE JASNO: Za genocid u Srebrenici okrivljena i osuđena i policija RS-a

Akademik Gradimir Gojer, reditelj i književnik u otvorenom pismu visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku napisao je da je ‘ponižavajuće  po inteligenciju i zdrav razum ono što je OHR saopćio 19. aprila u pogledu problematike vezane za formiranje rezervnog sastava policije RS-a’.

-Vama je kao nejasno zašto Milorad Dodik pravi vojsku u okrilju policije. Zato ću, da bih vam pojasnio stvari, napomenuti da je za genocid počinjen u Srebrenici okrivljena i osuđena, pored vojnih formacija i policija Republike Srpske. Dakle radilo se o zločinačkoj formaciji u ratu. Sad takvoj, potencijalnoj vojnoj (!!!) formaciji treba i rezervni sastav. Ako vam gospodo nije ni sada jasno ekspliciraću dalje: to je direktan atak na međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu, to je prijetnja za svakog Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj, to su jedinice koje nastaju na logici genocidne politike i nacionalističkog koncepta.

Slični članci

To što tolerirate retoriku Milorada Dodika, koji jasno i glasno govori protiv opstanka, odnosno o nestanku države Bosne i Hercegovine, ne služi vam na čast, ali to što mirno promatrate nastajanje potencijalnih vojnih formacija koje će sutra biti upotrijebljene protiv građana ove zemlje i pri tom govorite da vam nije jasno za šta bi trebale služiti jedinice Rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, to je već uvreda svakog prosječno inteligentnog Bosanca i Hercegovca. Stidite se teksta kojim ste se oglasili – veli Gojer u otvorenom pismu koje je uputio OHR-u.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.