GLAVNA PRIČA SAJMA: Novi Mercedes CLA pokorio Vegas (VIDEO)

Mercedes je večeras u Las Vegasu na sajmu CES predstavio novu, drugu generaciju modela CLA. Da, dobro ste pročitali – u Vegasu, i to na sajmu potrošačke elektronike. Naime, jasno je kako klasični saloni automobila sve više gube na značaju, a prvenstvo preuzimaju specijalizirani sajmovi poput ovog. Stoga ne čudi kako je prilikom predstavljanja glavni naglasak stavljen na tehnologiju, prije svega na dodatno dorađeni MBUX sustav (prvi put viđen u A-klasi) koji se prilagođava stilu vozača, ali sada pruža još veće mogućnosti glasovnih naredbi i komunikacije, povezivanja s aplikacijama pametnih mobitela, kao i pametnih satova (da, putem pametnog sata novi CLA prati vaše otkucaje srca i u skladu s time mijenja ambijenalno osvjetljenje i sl.)

Što se tiče samog izgleda, s dužinom od 4,69 metara druga generacija je za pet centimetara veća od svog prethodnika.Prednji dio dobio je dobro poznatu masku viđenu na novijim Mercedesovim modelima, a svjetla izgledaju kao spoj onih sa nove A-klase i prethodne generacije modela CLA.

Opcijski dolaze u Multibeam LED tehnologiji s 18 individualno kontroliranih LED lampi u svakom svjetlu. Najviše reakcija izazvat će stražnji kraj budući da izrazito podsjeća na veći i skuplji CLS, a imamo dojam kako u ovom pakiranju izgleda čak i skladnije.

Na slikama možete vidjeti Edition 1 verziju koja se ističe nizom posebnim detalja, kako na karoseriji tako i unutrašnjosti, a koja će biti dostupna prve godine. ”Novo izdanje modela CLA je dodatno inteligentno razvijeno te je još više emocionalno i sportsko u odnosu na prethodnika. U kombinaciji s novim sustavima upravljanja postavlja nove standarde u cijeloj klasi”, istaknula je Britta Seeger, članica Upravnog odbora kompanije Daimler AG, odgovorna za oglašavanje i prodaju Mercedes-Benz automobila.

Slični članci

Jedan od spomenutih novih sustava je i Energizing kontrola udobnosti povezuje razne sustave udobnosti u vozilu. Inteligentne preporuke Energizing kontrola udobnosti sustavno koristi funkcije klima uređaja i sjedala (grijanje, provjetravanje, masaža) kao i osvjetljenja i glazbe te omogućuje stvaranje okruženja u skladu s raspoloženjem i potrebama klijenta.

Sigurno je kako će Mercedes s novim CLA na globalnoj razini najviše privući mlađe kupce kojime su tehnologija i povezivost bitniji od potrošnje i snage motora. Međutim, ljubitelji vožnje ipak nisu ostali zakinuti. Naime, u skladu s izgledom, novi CLA obećava odlične vozne karakteristike: široki trag kotača (dodatnih 63 mm sprijeda i 53 mm više straga u usporedbi s prethodnikom) i niže središte ravnoteže dvije su ključne značajke koje modelu CLA pružaju najviše sportske vozne karakteristike od svih modela u novoj generaciji kompakta marke Mercedes-Benz.

Model CLA koji je bio prikazan na prezentaciji u Las Vegasu bio je CLA 250 sa snažnim četiri-cilindričnim benzinskim motorom od 225 KS i 350 Nm uparenim sa 7G-DCT mjenjačem s dvostrukom spojkom. Tijekom početka prodaje u maju ove godine bit će dostupna široka ponuda dizelskih i benzinskih motora s ručnim mjenjačima ili mjenjačima s dvostrukom spojkom i 4MATIC pogonom na sve kotače. Izvor: VidiAuto

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.