GLAS NARODA: Babo ubijen, kuća zapaljena, a on obraz proda za 2 marke

Mensur Graca, Facebook

Obraz kosta 2,60 BAM

Sjedim u Sarajevu u bašti jednog kafea sa prijateljem i onako razgovaramo o stanju u BiH. Red pozitive, red negative kao i obično. U jednom momentu prilazi nam tip koji se poznaje sa mojim prijateljem, pozdravlja se i sjeda za sto.
Kasnije iz njegove priče saznajem da je 2001. vraćen iz Njemačke i da još uvijek žali za tim vremenima u Germanluku iako je bilo prošlo vec 12 godina. Lik je iz onog dijela sto ga danas zovemo manji entitet.

Protjeran , kuća zapaljena ,otac ubijen. Kaže da tamo nikad više nije otišao. Nastavljamo pričati dalje , teme se mijenjaju pa stigosmo i do telefona, odnosno operatera kod kojih se može kupiti SIM kartica za mobil ili postati pretplatnik. Kod mene BH telekom a i prijatelj mi isto izabrao.

Lik nam u jednom momentu kaže da se trebamo prebaciti na M;tel jer je jeftinije. Počinje sa matematikom i cijenama SMS poruka te koliko se dobija minuta razgovora tamo i ovamo. Elaborira desetak minuta i dolazi do zaključka da se na mjesec dana šparaju dvije marke i 60pf. Jaranski nam savjetuje da se prebacimo na M;tel jer zašto bacati gotovo 3 marke.

Kontam u sebi : ”Jaran se prodao za 2 marke i 60 feninga”. Babo ubijen, kuća zapaljena , protjerana familija a on M;tel pretplatnik?! Hebiga , 2,60 BAM na mjesec dana nije malo, taman da je i obraz u pitanju.

Pred sam kraj razgovora lik prozva BH Telekom što eto ne žele da daju pare da se renovira stadion Grbavica?!😁 Hvala Bogu rijetki su ovakvi likovi ali nije da ih nema.

KOMENTARI:

Slični članci

Emir Zec

E moj Mensure…Sta sve i koliko toga ima.Masa tih ljudi nema osjecaj uopce…Mogao bih do sutra o tome pricati-pisati

Ibrišim Karić
U vecini su to krkani koji neznaju od nosa do usta a stali bi za k atedru da drze predavanje na svaku temu

Efraim Barakovic
Uvijek je bilo i bice razlika izmedu matrijalista i idealista.

Faruk Jakic
Nisu rjetki ovi likovi. Ima ih masa. Masa sarajlija preferira i 063 predznak. Dole u Hercegovini nema 061 i 062

Fadil Ikanovic
Najlakse je reci sve poruseno neisplati se necu medzu njih nego brale lopatu ü ruke vrati se i pravi a ne klosarti Po tudzini

Ajla Je
Ko i Batko i gospođica Gica, prodali se za kiflu

Mujic Benjamin
To je, po meni, stvar kucnog odgoja, mentalne higijene i sustinska razlika izmedju nas Pitara i „anamonjih“! 😉

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.