FESTIVAL ILIDŽA 2019.: Ovogodišnji pobjednik je Asmir Muhadžer iz Sjenice

Sinoć je u okviru Festivala narodne muzike Ilidža održana  “Takmičarska noć narodne muzike – Festival Ilidža 2019.“. Pobjednik je  Asmir Muhadžer iz Sjenice koji je pjevao pjesmu “Jabuka”.

Asmir Muhadžer iz Sjenice sa pjesmom “Jabuka” pobijedio je na ovogodišnjem Festivalu narodne muzike “Ilidža 2019.”.

U utrci za prestižnu nagradu bili su i Zaim Beganović, Dino Memić, Esma Sultanić, Nermin Bjelić, Selman Dizdar, Adnan Solak, Zulfo Bota, Namik Husnić, Sadik Hasanović, Sabahudin Dino Šabanović, Nejra Brka, Lejla Čaušević, Mejrema Bešlija, Nina Pavlić, Haris Sefer i Nejla Keškić.

Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Halid Hajduković, dok je pjesma “Rano moja nepreboljena” Muje Hodžića osvojila priznanja za najbolju muziku i najbolji tekst. Najbolji izvođač je Sadik Hasanović, dok je nagrada publike pripala Namiku Husniću.

Sedamnaest takmičarskih numera koje je odabrala komisija za selekciju pjesama na osnovu konkursa, otpjevane su sinoć na sceni ilidžanskog festivala. Autori, aranžeri, tekstopisci i interpretatori iz regiona predstavili su se na najbolji način i pokazali da narodnu pjesmu nose u srcu i duši.

Mnogobrojna publika koja je i večeras ispunila ljetnu pozornicu do posljednjeg mjesta bodrila je izvođače iz BiH i regiona, ali i uživala u 17 prekrasnih interpretacija.

Žiri u sastavu Ana Babić, Hanka Paldum, Armin Šaković, Mustafa Šantić, Ognjen Bomoštar, Fahrudin Pecikoza, Semir Cerić, Ivica Šarić i Nedžad Imamović imali su težak zadatak da odaberu najbolje u 5 pojedinačnih kategorija i ukupnog pobjednika.

  • Pobjednička pjesma: Asmir Muhadžer pjevao je pjesmu “Jabuka”
  • Najbolji aranžman: Halid Hajduković
  • Najbolja muzika: Mujo Hodžić za pjesmu “Rano moja nepreboljena”
  • Najbolji tekst: Mujo Hodžić za pjesmu “Rano moja nepreboljena”
  • Najbolji izvođač: Sadik Hasanović
  • Nagrada publike: Namik Husnić

Pored takmičara gosti u ovoj noći bili su Ljubica Berak, Semir Cerić Koke, Mustafa i Hamza Šantić, Nikolina Kovač. Oni su oduševili sve prisutne na Ilidži, ali i gledaoce ispred malih ekrana koji su program pratili uživo putem Hayat TV-a.

Uz orkestar narodne muzike na čelu sa prof. Emirom Mejremićem i sve izvođače ova noć je bila posebna za sve posjetioce na ljetnoj pozornici Ilidže.

Danas je na programu revijalna noć „Velikani narodne muzike – Festivala Ilidža 2019”. Ulaz za sve posjetioce je besplatan, a direktan prijenos možete pratiti od 20.00 sati na Hayat TV-u.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.