DUGME BAŠ KAO NEKAD, DAVNO: Brega, Tifa, Alen vratili nas u mladost (VIDEO)

Bio je to dan velikih emocija: Bjelašnicom se prolamali stari hitovi Bijelog dugmeta, uz podršku dvadesetak hiljada glasova poklonika svih generacija

Već s prvim taktovima pjesme Noćas je k’o lubenica pun mjesec iznad Bosne dalo se naslutiti da će 29. decembar biti dan koji će biti upisan na listu najboljih muzičkih događaja u 2018. godini. Tako je jednim od hitova Bijelog dugmeta otpočeo koncert kultnog sarajevskog benda zbog kojeg je na planinsku ljepoticu Bjelašnicu stigla rijeka ljudi.

Na Babinom dolu, mjestu događaja, uprkos niskim temperaturama vladala je uzavrela atmosfera. U publici su se mogle vidjeti sve generacije, od djece do starijih, svi puni ushićenja.

Publiku je pozdravio Alen Islamović nakon čega je uslijedio gromoglasni aplauz rock sastavu, koji je slovio za jednu od ikona bivše Jugoslavije. Organiziran je u sklopu manifestacije ”Hajdemo u planine”, koncert je počeo pjesmom ”Noćas je k'o lubenica pun mjesec iznad Bosne”, nakon čega su uslijedili hitovi “Napile se ulice”, “Nakon svih ovih godina”, “Ipak poželim neko pismo” i “A i ti me iznevjeri”, Bosanac…

Goran Bregović je nedugo potom istaknuo da je Bijelo dugmeu dobrom raspoloženju, a njihov ritam počeo je i nije prestajao nositi na hiljade duša. Svi su plesali i pjevali sve vrijeme nošeni emocijama i dobrom energijom.

U bh. prijestolnici Bijelo dugmeje posljednji put nastupalo prije deset godina, dok su ovoga puta u sastavu: Goran Bregović, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa, pripremili veseo program, u skladu s Novom godinom.

Slični članci

U organizaciji koncerta učestvovali su marketinška agencija Altermedia, ZOI’84 i Visit Sarajevo.

ZOI’84 proslavlja 35 godina postojanja, a koncertom je također obilježen i početak zimske turističke sezone.

“AgencijaAltermediapostoji već 15 godina i koncert Bijelog dugmetabit će upisan kao jedan od naših najvećih događaja. Drago mi je da i mi svojim angažmanom doprinosimo slavljeničkoj atmosferi u Sarajevu, koje posljednjih godina postaje atraktivna novogodišnja turistička destinacija. Također mi je veoma važno poželjeti još više ovakvih sadržaja na Bjelašnici, čije ljepote i potencijale zaista moramo više isticati kako bi ona dobila zasluženo mjesto na mapi zimskih odredišta”, izjavio je Rešid Muratović, izvršni direktor Altermedije.

Procjenjuje se da je koncertu Bijelog dugmetaprisustvovalo oko 20.000 ljudi, a pratio ga je impozantan broj medija.

“Ima dana koje želimo zaboraviti, ima i onih kojih se želimo sjećati. Nadamo se da ćete vi ovaj dan pamtiti kao i mi. Kao jedan divan dan”, bile su riječi Gorana Bregovića na kraju koncerta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.