DRŽALA GA NA JASTUKU: Tinejdžerka zaspala pored telefona, on eksplodirao i ubio je

Tinejdžerka Alua Asetkizi Abzalbek (14) iz Kazahstana umrla je od povreda glave koje je zadobila nakon što joj je mobilni telefon tokom punjenja na jastuku eksplodirao pored glave dok je spavala.

Djevojčica je otišla u krevet dok je slušala muziku u svojoj kući u Kazahstanu, a idućeg jutra pronađena je mrtva s baterijom koja je eksplodirala, piše “Daily Mail”.

Jedan od policajaca rekao je da je telefon 14-godišnjakinje ostao uključen na punjaču te da je preminula na mjestu događaja od zadobijenih povreda. Njena porodica pozvala je hitnu pomoć, a bolničari su mogli samo da potvrde da je tinejdžerka mrtva.

Kasnije su forenzičari potvrdili da je telefon u ranim jutarnjim satima eksplodirao nakon pregrijavanja koje je nastalo punjenjen, pišu lokalni mediji. Smrt ove 14-godišnjakinje opisana je kao “tragična nesreća”.

Marka njenog pametnog telefona nije otkrivena, a Aluini prijatelji još uvijek ne mogu da vjeruju da je njihova prijateljica mrtva pa na društvenim mrežama pišu koliko im nedostaje.

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.