DRUŠTVO NOVINARA OSUĐUJE: Primitivac i dezerter Damir Nikšić novinare nazvao ‘lešinarima’

Društvo novinara BiH najoštrije osuđuje jučerašnji istup Damira Nikšića, zastupnika Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je, napuštajući sjednicu Glavnog odbora SDP-a, novinare koji su pratili ovaj događaj nazvao „lešinarima“.

Nikšić je, naime, napuštajući sjednicu snimio video spot, objavljivan preko društvenih mreža, u kojem je opisujući  dešavanja na sjednici Glavnog odbora SDP-a naveo da su njegov izlazak snimali „novinari lešinari“.

Možda Nikšiću u njegovoj stranci mogu tolerirati da, kao u tom spotu, svoje stranačke neistomišljenike naziva ruralcima, seljacima, da ih psuje, ali novinari sigurno neće dozvoliti da ih se na ovako primitivan način vrijeđa, posebno jer su medijske ekipe jučer u centrali SDP-a provele više od 12 sati kako bi javnost izvijestili o dešavanjima na ovoj značajnoj sjednici, navodi u saopćenju Društvo novinara BiH.

Od rukovodstva SDP-a BiH, Društvo novinara BiH, traži da se javno oglasi o ovom događaju i osudi ovaj sramotni isput Damira Nikšića prema novinarskoj zajednici, čija je „krivica“ jedino bila u tome što je 12 sati profesionalno izvještavala iz sjedišta SDP-a, kaže se u saopćenju.

Slični članci

Inače dezerter Damir je snimio i objavio na svom Facebooku video, prepun psovki i uvreda, gdje je dao svoje objašnjenje nemilog događaja. A onda je to lijepo izbrisao, svjestan koliki je primitivac. Ali neće moći, javnost je ipak sačuvala monolog ovog primitivca, u kojem, između ostalog, kaže kako je razmišljao o okupljanju ‘raje’ zbog daljeg fizičkog sukoba sa tuzlanskim članovima SDP-a koje Damir Nikšić naziva ‘ruralnom Tuzlom’.

“Da se vrate u ruralnu Tuzlu, ali u hitnoj pomoći”, govori Nikšić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.