ĆUDO: Kineskinja se oporavila poslije 72 sata u kliničkoj smrti

Jedna 26-godišnja Kineskinja u istočnoj provinciji Fujian oporavila se poslije 72 sata kliničke smrti.

Ona je prvog januara hitno dovedena u bolnicu, srce joj je ubrzano lupalo, a zatim stalo. Pošto je izgubila svijest, doktori su konstatovali miokarditis – zapaljenje srčanog mišića, i ona je priključena na instrumente.

“Mašina koju koristimo može da obavlja funkcije srca i pluća. Na taj način održava dotok krvi u srce nakon srčanog zastoja”, objasnio je Yang Chengbin iz bolnice Univerziteta Xiamen.

Srce pacijentkinje, međutim, nije zakucalo ni poslije dva sata. Ljekari, međutim, nisu htjeli da je proglase mrtvom, iako u terminima kliničke medicine, više nije bila živa. Umjesto toga poslali su je na Odjeljenje intenzivne njege gdje su održavali njeno srce, pluća i bubrege.

Slični članci

“Ona je tako mlada, nikada prije nije bila bolesna. Tako da sam rekao da ću učiniti sve što je u mojoj moći da preživi”, kazao je Zhang Minwei sa Odeljenja intenzivne njege, prenio je RTS.

Sljedećeg jutra njeno srce je ponovo počelo da pumpa krv, a u naredna 72 sata povratila joj se i svijest.

“Kada je otvorila oči pitao sam je da li je žedna i da me uhvati za ruku ako jeste. Kada je to učinila, shvatio sam da nam se vratila”, ispričao je doktor Zhang Minwei.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.