CRNA GORA, BiH: Crveni polumjesec donirao kurbane

Zahvaljujući uplatama građana Turske, u Crnoj Gori će ovim povodom biti organizovano žrtvovanje 150 krupnih kurbana, a u BiH još 50

Crveni polumjesec Republike Turske danas je u saradnji sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori organizovao žrtvovanje kurbana, koji će biti podijeljeni u gradovima širom Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Zahvaljujući uplatama građana Turske, u Crnoj Gori će ovim povodom biti organizovano žrtvovanje 150 krupnih kurbana.

U fabrici „Franca“ u Bijelom Polju, u prisustvu članova organizacije Crvenog polumjeseca i predstavnika Islamske zajednice u Crnoj Gori, pristupilo se realizaciji prinošenja kurbana.

Gurkan Tulek, koordinator ove organizacije za Crnu Goru, kazao je da će u ime turskog polumjeseca biti zaklano 150 krupnih grla, čiji su donatori 1.050 osoba.

“Svu stoku koja je predviđena za klanje smo prekontrolisali, tako da mogu da zaključim da su ispunjeni svi uslovi za klanje kurbana. Kurbani će se klati dva dana i dijeliti širom Crne Gore”, kazao je Tulek.

Među predviđenih 150 kurbana koji se kolju u Crnoj Gori je i kurban ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Cavusoglua.

Ispred Islamske zajednice u Crnoj Gori klanju kurbana prisustvovao je Enis ef. Burdžović, pomoćnik reisa i glavni imam u Bijelom Polju.

“Ono što nama puno znači jeste njihova pažnja, da ne zaboravljaju Crnu Goru, koja je mala država, ali ipak bitna tačka Crvenog polumjeseca Republike Turske. Zbog toga im i jesmo neizmjerno zahvalni i cijenimo njihovo prisustvo. Njihovi kurbani dolaze u sigurne ruke i mi smo tu da njihovi kurbani dođu u ruke onih kojima su potrebni. Moram napomenuti da dio kurbana poklanjaju i učenicima medrese “Mehmet Fatih” u Podgorici i Rožajama, mi kao Islamska zajednica im dugujemo zahvalnost”, rekao je Burdžović.

Poručio je da je Crveni polumjesec uvijek došao u Crnu Goru, u Bijelom Polju.

“I čast nam je da budemo na usluzi onima koji čine dobro. Molim Allaha da svima onima koji su donirali svoje kurbane, da im ukabuli, da ih sačuva svakog zla, i neka Allah sačuva Republiku Tursku, njen narod i njenu vlast”, kazao je Burdžović.

Crveni polumjesec Republike Turske dijeli kurbane širom svijeta od 1868.

Sarajevo: Crveni polumjesec Turske osigurao pakete kurbanskog mesa za socijalno ugrožene

– Volonteri Crvenog polumjeseca Republike Turske (Kizilay) podijelili su 50 paketa kurbanskog mesa za potrebite u Sarajevu, a planirana je i podjela pomoći socijalno ugroženima u Jablanici i Mostaru

Volonteri Crvenog polumjeseca Republike Turske (Kizilay) danas su ispred Narodne kuhinje ”Stari Grad“ Sarajevo podijelili 50 paketa kurbanskog mesa, javlja Anadolu Agency (AA).

Lejla Šunje, ispred Kizilaya, izjavila je kako povodom Kurban-bajrama imaju niz aktivnosti, među kojima je podjela kurbanskog mesa u nekoliko bh. gradova.

“Povodom Kurban-bajrama doniramo 50 paketa kurbanskog mesa Narodnoj kuhinji ‘Stari Grad’ Sarajevo. Trenutno se vrši podjela paketa. Nakon ovoga planiramo da idemo u Jablanicu, gdje ćemo socijalno ugroženim osobama podijeliti 120 paketa“, rekla je Šunje.

Dodala je kako tokom Kurban-bajrama, koji traje četiri dana, planiraju ići i u Mostar, gdje, prema njenim riječima, ima mnogo ljudi koji očekuju pomoć.

”Nadamo se da će im biti od koristi“, zaključila je Šunje.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.