“MAMIN SIN” SE ČITAV ŽIVOT SVAĐA SA SVIMA: Ako se Kemal Dizdarević vrati na KCUS, svi neurohirurzi će dati otkaz

Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju u navedenom Dopisu navodi da bi povratak prof. dr. Kemala Dizdarevića na ovu Kliniku ozbiljno ugrozio rad, što bi za posljedicu imalo narušavanje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga pacijentima

Općinski Sud u Sarajevu donio je Zaključak o provođenju mjere osiguranja, kojim se nalaže Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da se prof. dr. Kemalu  Dizdareviću odmah omogući rad na osnovu Ugovora o radu na neodređeno vrijeme iz 2016. godine, saopćeno je iz Press službe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Tim povodom u Kabinet generalne direktorice KCUS-a prof. Sebije Izetbegović stiglo je Upozorenje Stručnog kolegija Klinike za neurohirurgiju, u kojem upozoravaju menadžment da će u slučaju povratka prof. dr. Kemala Dizdarevića na Kliniku za neurohirurgiju KCUS, svi ljekari specijalisti neurohirurzi podnijeti Zahtjev za otkaz Ugovora o radu.

Stručni kolegij Klinike za neurohirurgiju u navedenom Dopisu navodi da bi povratak prof. dr. Kemala Dizdarevića na ovu Kliniku ozbiljno ugrozio rad, što bi za posljedicu imalo narušavanje kvalitete pružanja zdravstvenih usluga pacijentima, saopćeno je iz Press službe KCUS-a. Kemal Dizdarević je sin bivše ministrice zdravstva profesorice dr. Zehre Dizdarević.

Slični članci

pismo-neurohirurzi-1

pismo-neurohirurzi-2

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.