BOSNO, SPREMI SE ZA NOVI RAT: Dramatično upozorenje Aleksandra Popova

Upozorenje Aleksandra Popova, analitičara iz Novog Sada koji je gostovao na na Face TV građanima Bosne i Hercegovine da se ne zavaravaju, da ih je Evropa ponovo ostavila na cjedilu ledi krv u žilama.

Kazao je da na ovim prostorima još ima “dovoljno goriva za novi rat“.  To su prije svega otvorena pitanja iz ’90-ih godina. Ta otvorena pitanja  nisu riješena, najveći dio nije riješen.

“Evropa, kao ni SAD, nisu ništa poduzeli kad su mogli da zaustave negativne tendencije u BiH. Sada je kasno. Prilike u svijetu su se promijenile, pojavili su se novi igrači.

Ovdje imate početnu grešku, to je Dejtonski sporazum, on je mogao da se mijenja prvih sedam godina. Već se tada vidjela konstitutivna greška. Sada je kasno. Kasno je zato što se u međuvremenu desilo više stvari, promijenila se geometrija na višem nivou. Rusija se probudila kao novi div ili svjetska sila koja ima  pretenzije na ove prostore. Dešava se da smo dobili Trumpa koji je nepredvidiv čovjek. ”

Slični članci

“Mnogi otvoreno govore da na Balkanu nema mira bez stvaranja etnički čistih zemalja. Kosovo i RS se svesno povezuju. Takva prekrajanja su nemoguća bez rata, ona se obično dešavaju na mirovnim konferencijama nakon rata. Mislim da Amerika i Rusija imaju veoma dobar dogovor oko ovih prostora.

Kakve će sudbine biti ljudi? Šta je njih briga koliko je ljudi izginulo u Siriji.

Bojim se daljeg nastavka tih velikih sila i njihovih interesa preko naših leđa, a mi naivni umjesto da gledamo naš najbolji interes, mi gledamo stvari koje nam se serviraju. Naši političari se ponašaju kao djeca, a nemaju sankcije za takvo ponašanje”, navodi Popov.

“Hrvatska i Srbija se otvoreno miješaju u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine. Nije zaboravljen plan podjele Miloševića i Tuđmana iz Krađorđeva. Bosanci i Hercegovci moraju biti svesni toga. Budućnost me zabrinjava, trebate biti spremni na najgore” – rekao je Aleksandar Popov. Prijateljski.

 

2 komentara
  1. Esad Azra Matuh je napisao:

    Mogu ratovati penzioneri i stari za dvije tri godine nece ni biti omladine

  2. Izet Demirović je napisao:

    Nismo se mi bosanci nikad ni raspremali nama je 92 opomena zato smo mi uvijek u pripravnosti samo ovaj put mnogo jači i odlučniji JEBAT čEMO TE SRBIJO

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.