BOND AUTA: Četiri Aston Martin modela u novom James Bondu

Danas je i zvanično potvrđeno da će se u novom, 25 filmu o James Bondu (No Time to Die), pojaviti i novi Aston Martin DBS Superleggera.

Od ranije smo znali da će se u ovom filmskom ostvarenju pojaviti Aston Martin modeli DB5, V8 i novi Valhalla. Sada se toj listi pridružio i novi DBS Superleggera. To znači da ćemo u filmu “No Time to Die” moći da vidimo opaki kvartet britanskog proizvođača.

Aston Martin DB5 je vjerovatno jedan od najpoznatiji “Bondovih” automobila. Taj model se pojavio i u filmu “Skyfall” u kojem glavnu ulogu tumači Daniel Craig. Aston Martin V8 se pojavio u filmu “The Living Daylights”. Prema tome, u novom filmu će svoje debije na filmskom platnu imati modeli DBS Superleggera i Valhalla.

Slični članci

Aston Martin DBS SuperleggeraNaime, Aston Martin već proizvodi i dostavlja širom planete model DBS Superleggera. Međutim, isto se ne može reći za model Valhalla, jer je on zapravo još uvijek u fazi razvoja. Iako je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi početkom ove godine. Verujemo da će primjerak koji će se pojaviti na filmu zapravo biti pretprodukcijski prototip.

Očigledno je da je upravo Valhalla najbrži automobil od ove četvorke. Serijski model će posjedovati hibridni pogonski sklop sa turbo V6 agregatom koji će razvijati 1.000 KS. Ovaj automobil će, kako se pretpostavlja, biti težak manje od 1.350 kilograma. Izvor: VreleGume

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.