BEOGRAD NE MIRUJE: Probudi se, ustani Srbijo

Protest je organizovan poslije napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju i predsednika Ljevice Srbije Borka Stefanovića kojem je pred skup SZS u Kruševcu razbijena glava

Građani su se okupili i večeras u centru Beograda na protestu “Jedan od pet miliona“, koji se održava šestu subotu zaredom.

Okupljeni nose transparente “Mi smo uz narod! Ne uz sadašnje i bivše lopove”, “Ima nas pet miliona”, “Probudi se, ustani Srbijo”, a mogu se videti zastave Srbije, ali i zastava nekadašnje SFRJ.

Ovi protesti se organizuju posle napada na jednog od lidera Saveza za Srbiju i predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića, kojem je pred skup SZS u Kruševcu razbijena glava.

Na platou ispred Filozofskog fakulteta okupljenima su se obratili Rada Trajković, predsjednica nevladine organizacije “Evropski pokret na Kosovu” i bivša poslanica Skupštine Kosova i glumac Branislav Trifunović.

 

Slični članci

Nakon toga je održana protestna šetnja centrom Beograda.

Zahtjevi protesta, koji su 8. decembra počeli pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ su smejna ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića, pet minuta na RTS-u za proteste, oslobađanje medijskog prostora na RTS-u za opoziciju, pronalaženje počinioca i nalogodavca ubistva opozicionog političara iz Sjeverne Mitrovice Olivera Ivanovića i otkrivanje naručioca napada na lidera opozicione Ljevice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu.

Organizatori protesta uputili su u nedjelju otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je, kako su naveli, „urednik skoro svih medija u Srbiji“.

„Dobili ste mandat da budete predsjednik svih građana, a ne da se obračunavate sa svima koji se usude da misle. Vi želite podanike, a ne građane. Zato danas imate kolone onih koji ne žele da žive u društvu koje stvarate“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.