BEOGRAD: Grupa ljudi sa nacionalističkim simbolima upala na predstavu o Srebrenici

Dvadesetak osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima i obrisima Kosova upalo je na izvođenje predstave “Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo” u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava. Policija ih je poslije verbalnog sukoba sa rediteljem i glumcima izvela napolje

Dvadesetak osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima i obrisima Kosova upalo je na izvođenje predstave “Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo” u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava. Policija ih je poslije verbalnog sukoba sa rediteljem i glumcima izvela napolje.

Organizatori su u nekoliko navrata apelovali na pripadnike MUP-a u civilu da izbace provokatore kako bi se predstava nastavila u miru, na sta je jedan od njih rekao da su mu ruke vezane, javlja naš reporter. Tek nakon što su glumci izašli sa njima da razgovaraju, policija je izvela nacionaliste iz sale.

Slični članci

Glumcima se pridružila i publika, koja je pokušala da izbaci desničare napolje. Situacija je mirna i nije bilo većih incidenata osim verbalnog okršaja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.