BAHATI SDP: Optužuju zastupnicu Samru jer se usudila reći istinu o njihovim čistkama Bošnjaka u firmama KS

A to što su oni posmjenjivali silne Bošnjake i na njihova mjesta postavili Srbe i Hrvate, u gradu u kojem je 95 posto Bošnjaka, njima je normalno, za njih su namijenili vazalski odnos, umotan u neko “bratstvo i jedinstvo”

Kantonalni odbor SDP BiH Sarajevo najoštrije osuđuje ponašanje i govor mržnje zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević na društvenim mrežama prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti u Kantonu Sarajevo.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević na svom Facebook profilu komentarisala je kadrovska rješenja vladajuće šestorke u Kantonu Sarajevo, što je zasmetalo Kantonalnom odboru SDP-a Sarajevo.

“Smatramo da bi Etička komisija i Skupština Kantona Sarajevo morala reagovati na ovakvo ponašanje zastupnice. Zastupnica Ćosović-Hajdarević se koristi sličnim govorom mržnje kojem su svakodnevno izloženi i povratnici Bošnjaci u RS, a koji su nerijetko popraćeni i fizičkim nasiljem”, saopćeno je iz SDP-a.

A šta je to navela kantonalna zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević na svom Facebook profilu što je ove SDP-ovce, koji bi svima da ispiraju mozak, izbacilo iz cipela.
Ništa sem šture podatke. I nije ništa slagala, kao što to znaju raditi SDP kadrovi.
Samo je konstatirala da je nova vlast u Kantonu Sarajevo smijenila policijskog komesara Mevludina (Halilovića) i postavila Milorada (Bašića), otjerala Selima (Babića)i sa mjesta direktora KJKP Rad, a postavila Veru Arnautović, smjenila predsjednika NO TV SA Hajrudina Hrvačić i postavila Vlastimira Mijovića, a tu je i umjesto direktorice Edine Fazlagić postavila Kristinu Ljevak.
Slični članci
SDP-u ne smeta ova čistka Bošnjaka, koju su oni napravili sa Našom strankom, strankom Narod i pravda, NBL-om.
Smeta im što se neko usudio da to javno komentariše.
I oni nam još spominju RS, iako već tridesetak godina tamo Bošnjaka nema ni na kakvim rukovodećim mjestima.
A Samra im je meta od prvog dana. U više navrata su je do sada napadali, kritikovali. Valjda zato što ima srce i hrabrost da im u lice kaže šta misli. A možda i zato što nosi hidžab.

Nedaj se Samra!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije izdvojeno.ba.